BÜLENT SAYLAM

Beyendik’e yapılacak “Engelli Rehabilitasyon Merkezi” için hazırlıklar tamamlandı. 

104 kişinin ağırlanacağı merkezde, 5 yıldızlı otel konforunda hizmet verilecek. Aynı zamanda 35 kişinin de istihdam edileceği merkezin 2019 Haziran ayına yetiştirilmesi planlanıyor.

Beyendik’te, hem hizmet hem de istihdamı bir araya getirecek muhteşem sosyal projenin heyecanı yaşanıyor. Beldeye yapılaması planlanan ‘Engelli Rehabilitasyon Merkezi’nin proje çalışmaları tamamlandı. Merkez, 2 bin 400 metrekare inşaat alanına ve 104 kişilik kapasiteye sahip olacak. 

Toplam 4 kattan oluşacak bölgenin ilk rehabilitasyon merkezi bünyesinde; engellilerin kaliteli zaman geçirmesini sağlayacak sosyal etkinlik odaları ve oyun salonlarının yanı sıra spor salonu, kütüphane, mescit ve revir de bulunacak. Merkezde, 90 metrekare büyüklüğünde mutfak ve 180 metrekare alana sahip yemekhane de yer alacak. 5 yıldızlı otel konforunda hizmet verilecek merkez, 35 kişiye de iş imkanı sunacak. 

Beyendik Belediye Başkanı Nuran Uslu, iki girişimci tarafından geliştirilen projenin çok heyecan verici olduğunu belirterek, “Beyendik’e muhteşem bir sosyal proje kazandıracak girişimcilerimize bugüne kadar her türlü desteği verdik. Bundan sonra da her konuda kendilerine destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

AK Parti Beyendik Belediye Başkan Adayı Ferat Gülver de, böyle büyük bir sosyal projenin Beyendik'te hayata geçirilecek olmasının çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Engelli kardeşlerimizin en iyi şekilde ağırlanacağı merkezde yaklaşık 35 kişiye istihdam sağlanacak olması bizi ayrıca mutlu ediyor. İnşallah, göreve gelmek kısmet olursa, açılış kurdelesini tüm Beyendiklilerle birlikte keseceğiz” şeklinde konuştu.

Yakın bir zamanda inşaat çalışmalarının başlayacağı merkezin 2019 yılı Haziran ayında hizmete açılması hedefleniyor.