CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli, dün yaptığı açıklamada 17-25 Aralık haftasının, “Hırsızlık ve Yolsuzlukla Mücadele Haftası” olarak anılmasının çok yerinde bir karar olduğunu söyledi. Gümülcineli, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük yolsuzluk soruşturmaları olan 17-25 Aralık soruşturmaları neticesinde 4 bakanın istifa ettiğini, büyük bir yolsuzluk ağının soruşturulmaya başlandığını belirtti.

GÜVENSİZLİK VE TEPKİ DERİNLEŞMİŞTİR

CHP Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli, yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarıyla ortaya saçılan bilgilerin, kamuoyunda ciddi bir rahatsızlık yarattığını, kamu adaleti duygusunun zedelendiğini kaydetti. Gümülcineli, açıklamasında şunları söyledi: “Ancak söz konusu soruşturma hükümetin yargı üzerindeki etkinliği neticesinde rafa kaldırılmış ve toplumda oluşan güvensizlik ve tepki daha da derinleşmiştir.”

17-25 ARALIK TARİHİN KARA SAYFALARINDAKİ YERİNİ ALDI

Çağdaş demokrasilerde, şeffaf ekonomi önem arz eden bir konu olduğunu vurgulayan Gümülcineli, “Halkın güveni bir devleti ayakta tutan en önemli unsurlardan biridir. Bu durum siyaset kurumuna olan güveni de temelden sarsmıştır. Bu güven duygusu zedelendiği anda yolsuzluk, rantiyecilik, rüşvetçilik giderek devletin tüm kurumlarında çalışanları ve toplumu adeta bir virüs gibi sarmalayarak bürokratik ve toplumsal bir çürümeye sebebiyet verir. Hırsızlık, yolsuzluk bu topraklar da bütün inançların, yasak, haram ve suç saydığı ortak olarak üzerinde mutabık kaldığı ender konuların başında gelmektedir. Hırsızlık ve yolsuzluk en başta ahlaki bir sorundur. Bu kamu kaynakları kullanılarak yapılıyorsa kamunun ortak sorunudur. 17-25 Aralık bu ahlaksızlığın, tüm toplumun gözleri önünde ne yazık ki devleti yönetenler tarafından alenen yapıldığının kanıtı olarak tarihin kara sayfalarındaki yerini almıştır.şeklinde konuştu.

CHP OLARAK 17-25 ARALIK YOLSUZLUĞUNU ASLA UNUTMAYACAĞIZ VE UNUTTURMAYACAĞIZ

Gümülcineli, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu bakımdan yasadışı yollardan kazanım sağlama duygusunun ehemmiyetle önüne geçilmeli ve bireyin devlete olan güveni bu şekilde tesis edilmelidir. Halk ve birey, devlete vergisini vererek görevlerini yerine getirirken devletin de bu vergilerin nerelere harcandığını şeffaf ve objektif olarak belirtmesi gerekir.

AK Parti iktidarının yolsuzluğun hesabını vermediği sürece ülkenin barışa huzura kavuşması olanaksızlaşmıştır.  17-25 Aralık yolsuzluğunu kapatmak, gündemin dışına atmak için ülkeyi yangın yerine çevirmekten kaçınmayanlar, bu konuların gündeme gelmemesi için yeni yangınlar çıkarmaktan da asla kaçınmayacaklardır. Biz CHP olarak 17-25 Aralık yolsuzluğunu asla unutmayacağız ve unutturmayacağız. Bu sebeple, 17-25 Aralık haftasını 'Yolsuzluklarla Mücadele Haftası' ilan ettik ve bu yöndeki etkinliklerimizi artıracağız. Bu vesile ile hırsızlardan, yolsuzluk yapanlardan son kuruşun hesabı sorulana kadar mücadelemize devam edeceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.”