GİZEM GÖRÜR

27 AĞUSTOS’TA KEŞAN’DAN 3 OTOBÜSLE KATILIM SAĞLADIK

Çanakkale’de düzenlenen Adalet Kurultayı hakkında değerlendirmelerde bulunarak sözlerine başlayan Gümülcineli şunları söyledi: “Daha önce Adalet Yürüyüşü gerçekleştirilmişti ve bu bağlamda Çanakkale’de Adalet Kurultayı yapılması yönünde karar alındı. CHP Edirne İl Başkanlığı ile yaptığımız program çerçevesinde örgütler olarak hepimizin farklı günlerde gidilmesi yönünde plan yapıldı. Bu çerçevede biz de 27 Ağustos’ta Keşan’dan 3 otobüsle katılım sağladık. Adalet Kurultayı’nda çeşitli uzmanların katılımıyla farklı konularda çalıştaylar düzenlendi. Orada ülkemizde yaşanan adaletsizlikler katılımcılar ve uzman kişiler tarafından dile getirildi. Bu çalıştaylar katılımcılar açısından son derece verimli geçti.”

DEVLET ASKER ALIRKEN PSİKOLOJİK TESTTEN GEÇİRMELİ

Çalıştaylarda, askerde faili meçhul cinayetler hakkında katılımcılardan birinin sunum yaptığına kayıt düşen Erdoğan Gümülcineli sözlerine şöyle devam etti: “Katılımcı olan kişi oğlunun da faili meçhul cinayete kurban gittiğini anlattı. 1 yılda yaklaşık 800 askerin Güneydoğu’da ve Suriye’de şehit olurken garnizon içerisinde faili meçhul ölümlerin yaşandığı sayının ise yaklaşık 935 olduğu dile getiriliyor. Devletin aldığı askere sahip çıkması gerektiği ve sahip çıkılamıyorsa, almaması gerektiği anlatıldı. Katılımcı, vatanın güvenliği için çocuklarını askere gönderdiğini ancak, bugüne kadar garnizon içerisinde öldürülen faili meçhul askerlerin hangi sebeple öldürüldüğü bilinmiyor. Çeşitli bahanelere dayandırılarak, öldükleri dile getiriliyor. Ancak gerçek ölüm nedenlerinin bunlar olmadığı anlatıldı. Garnizon içerisinde askerin cinnet geçirerek intihar ettiği gibi söylemler sürekli dile getiriliyor. Devlet asker alırken psikolojik testten geçirmeli. Bu sorun sadece bizlerin değil, herkesin sorunudur. Çünkü bir evlat yetiştirmek kolay değildir.”

EMEĞİ VE KATKISI GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Gümülcineli sözlerini şöyle tamamladı: “Ülkemizde gerçekçi anlamda yaşanan adaletsizliği ortaya koyan bir kurultay süreci yaşadık. CHP’nin bu yönde yaptığı çalışmaların, hem ülkemiz için hem de siyaset yapan herkes için çok faydalı olduğuna inanıyorum. Kurultaya katılan, emeği ve katkısı geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ