CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli, partisinin 93. kuruluş yıldönümünü yayımladığı mesajla kutladı. Gümülcineli’nin mesajı şöyle:

“Köklerini Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nden alan devrim ve direnişin partisi olarak, kurulduğu gün olan 09.09.1923 tarihinden günümüze kadar Atatürk ilke ve devrimlerinin, özgürlüklerin, demokrasinin, emeğin ve insanın yılmaz bekçisi olmuş, hukuk eğitim ve toplumsal alanda gerçekleştirdiği reformlarla çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni biçimlendirmiştir.

 Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ‘Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri de Cumhuriyet Halk Partisidir.’ dediği, 93 yıl önce kan ve cehennem ateşinin ortasından aziz milletimizin bağrından bağımsızlık aşkı ve heyecanı ile çıkarak kurulan, kapitülasyonlar sonucu emperyalist ülkelerin pazarı durumuna düşmüş bir ülkenin kurtuluş ve kuruluşunu gerçekleştiren, dünyanın en köklü ve Türkiye’nin ilk siyasi örgütlenmesi olan Cumhuriyet Halk Partisi, kurucusu ve ilk Genel Başkanı Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bizlere armağan ettiği değerlerle, kurucu ilkelerine sadık olarak, aydınlık ve çağdaş bir Türkiye mücadelesine devam etmektedir.

Cumhuriyet Halk Partisi kuruluşundan itibaren Türkiye’nin imarında, iktisadi yapılanmasında, çok partili rejime geçişte, demokrasinin temel hak ve özgürlüklerin gelişmesinde, sosyal devletin oluşmasında emekleri ve emek verenleri ile beraber bugünlere kadar gelmiştir. Cumhuriyet ideali ve değerleri için geçmişini nasıl inşa edip bugünlere geldiyse, geleceğini de milletimizin özgür, mutlu ve refah içerisinde yaşadığı bir Türkiye, hedefine tüm partililerimiz ve milletimizle hep birlikte el ele vererek ulaşacaktır.

Bugün Türkiye,15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminin ardından erozyona uğratılmaya çalışılan Cumhuriyetimizin, yerle bir edilmeye teşebbüs edilen Demokrasinin, Hukukun ve Temel İlkelerinin koruyucusu ve savunucusu olan Cumhuriyet Halk Partisi, bu gidişatın durdurulması için laiklikten ödün vermeden, hukukun üstünlüğünden vazgeçmeden, ulusal birlik ve beraberliğimizi koruyarak çağdaş uygarlık yolunda yürümeye devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Türkiye’yi bu günlere taşıyan Cumhuriyet Halk Partisine ve partimize emek veren tüm partililerimize şükranlarımı sunuyor, partimizin kuruluşunun 93.yıldönümünü en içten dileklerimle kutluyorum.”