CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli, 2 Nisan 2016 Cumartesi günü Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımı ile Tekirdağ’da gerçekleştirilen STK’lara yönelik toplantıyı değerlendirdi. Toplantıya katılanlara teşekkür eden Gümülcineli, “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘STK’lar konuşuyor, CHP dinliyor’ konulu Büyük Trakya buluşmasını gerçekleştirdiği toplantıya davet edilen Belediye Başkanımız Mehmet Özcan ve ilçemizde bulunan Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkan ve Temsilcilerinin, yoğun ilgi ile katılım göstermeleri bizleri çok memnun etmiştir. ‘Tam demokrasi ve güçlü bir parlamenter sistem için neler yapılabilir’ konu başlığı ile sivil toplum kuruluşları beraberinde 16 maddenin tek tek örneklerle paylaşıldığı,  Türkiye’nin kalkınması ve içinde bulunduğu sorunlardan arınması için gerekli olan eylem planlarının ve stratejilerinin aktarıldığı toplantıda, Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Trakya halkının sorunları ve STK’ lara verdiği önem için sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcilerine yönelik yaptığı ve sorunlarının tartışılmasına, aynı zamanda fırsat yaratılmasına vesile olduğu için,  parlamentoda, gerek milletvekilleri, gerek kadroları ile kendilerine aktarılan bu sorunların takipçisi olacakları samimiyetini göstermiştir.” dedi.

BU TOPLANTI BÖLGEMİZ VE İLÇEMİZ AÇISINDAN KAZANIM

Gümülcineli, açıklamasını şöyle tamamladı: “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Trakya bölge sorunlarına vermiş olduğu önem için kendisine çok teşekkür ederim. Keşan TSO Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nun odalar adına söz alarak bölgemizin gerek ticari, gerek turizm, gerek sanayi ve gerekse tarım açısından hassasiyet ve önem arz eden projelerin hayata geçirilmesini ve tabii ki Keşan, İpsala ve Enez’in ortak sorunlarını dile getirdiği için kendisine teşekkür ederiz. Keşan Sivil Toplum Kuruluşları, Başkan ve Temsilcilerine, bu vesileyle büyük çoğunlukla bizzat toplantıya katılım gerçekleştirdikleri için teşekkür ederiz.

Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun da belirttiği gibi ‘Kendi ülkemizin ve yaşadığımız bölgenin sorunlarını çok iyi biliyoruz, aynı zamanda çözümlerini de biliyoruz.’ Bu sebeple yapılan bu toplantının bölgemiz ve ilçemiz açısından kazanım olduğunu düşünüyor, hep birlikte yeni bir yol haritası çizerek yolumuza devam edeceğimize inanıyorum.”