GİZEM GÖRÜR

Gümülcineli, partisinin delege seçimleri ile ilgili bilgilendirmede bulunarak,“Yaptığımız takvim doğrultusunda delege seçimlerini başlatmıştık. 26 Eylül itibari ile köylerdeki delege seçimlerini tamamladık. Hiçbir sıkıntıyla karşılaşmadık. Bütün üyelerimiz huzurunda seçimlerimiz tamamlandı. Şehir merkezimizdeki seçimlerimizi de tamamlayacağız. Tüm üyelerimizin gösterdiği ilgi ve hassasiyete yönetim kurulu adına teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

OSB İÇİN SÖZ VERİLMİŞTİ

Erdoğan Gümülcineli, Hüseyin Boyalık’ın OSB ile ilgili basına yansıyan açıklamalarına ise şöyle yanıt verdi: “Hükümetin planladığı her yatırımda olduğu gibi, bölgemizdeki organize sanayi bölgesi kurulması anlamında girişimler yapıldı. Sayın bakanımız toplantımıza katılmıştı plaket töreninde. Organize sanayi bölgesi için bir söz verdi. Ancak geldiğimiz noktada Sayın Hüseyin Boyalık’ın açıklamasından anlıyorum ki, bir arpa boyu yol alınamamış sanayi bölgesi ile ilgili. Bunun köy mera statüsünden çıkarılmasının zor bir süreç olduğunu kendisi de ifade etmiş. Sanırım bu iş bir olumsuzluğa doğru gidiyor. Devlette süreklilik esastır. Bakanın değişmesi devletin planlarına engel olmamalıdır. Yatırımlar devam etmelidir.”

HÜKÜMET, ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALIDIR

Gümülcineli, açıklamasına şöyle devam etti: “Bizim ülkemiz olağan üstü süreçlerden geçiyor. Ne hükümette istikrar var, ne bakanlıklarda istikrar var, bugünden yarına kim bakan olacak belli değil. Kimin belediye başkanlığı elinden alınacak belli değil. Yatırımlar değişen bakanlara göre belirlenirse ülkemizde hiçbir şey olmayacağı aşikardır. Keşan’daki yerel yönetimin, sivil toplum örgütlerinin, bölge esnafının, siyasi partilerin de desteği mutlaka olmalıdır. Hükümete bir takım yatırımların hızlandırılması konusunda bu saydığım toplulukların önemi küçümsenemez. Hükümet de bu konuda bütçesiyle, planlamasıyla üzerine düşeni yapmalıdır.”

ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMAYA HAZIRIZ

Gümülcineli açıklamasını şöyle tamamladı: “Ben buradan şunu anlıyorum. OSB’nin kurulması olumsuzluğa doğru gidiyor. Planlanan mevcut yerin mera statüsünde olmasını bir bahane olarak gösteriyorlar. Daha önce İpsala yolu üzerinde bir OSB planlanmaya çalışıldı. İtiraz sonucu olumsuzluk söz konusu oldu. Biz yerel yönetim olarak, bölgemize gelecek bir yatırım adına ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. | | | | Bu konuda önemli olan bölgemize gelecek yatırımlardır. Önemli olan bölgemize katkı sağlayacak yatırımların gelmesidir. Bizim üzerimize düşen bir görev varsa hep birlikte elimizi taşın altına koymaya hazırız. 2014 yılında Keşan’a bir OSB kurulması konusunda bir bakanımız söz vermişti. Çok umutlanmıştık. Umarız bu yatırım bölgemize gelir. Şimdiye kadar olmadı ama olacağını umuyoruz.”

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ