AYŞİN SEÇİL GEZER

Gümülcineli, “AKP ülkeye hizmet dışında her şeyi yaptı. MHP ile ortaklığınız sizin üslubunuzla söyleyelim, kuyruğundan güzel sıkıştırılmış. 15 yıllık AKP iktidarı boyunca ülke adına yapılanlar bariz bir şekilde göz önünde. Emekliler kan ağlıyor, işçi kendi hayatını hiçe sayacak kadar yaşamından bezmiş, halk isyan bayrağını çekmiş, binlerce üniversiteli genç işsiz, işsizlik çift haneli rakamları zorlamış, sen kalkmış partinizin ülkeye hizmetinden, ülkenin menfaatlerini düşünen MHP’nin milliyetçi duruşundan söz ediyorsun, ağzından çıkanı kulağına da söyle. Sizlerin kabul etmek istemediğiniz, senaryosunu yazıp yönettiğiniz aksiyon filmleri gibi MHP ile kıydığınız nikah, yerli ve milli ittifak adı altında taban tabana zıt iki siyasi gelenek, fazla zorlanan öğelerle süslenmiş görünüyor. Politik ve kısa vadeli menfaatler haricinde ittifak edebileceğiniz hangi noktanız var? Ne güzel söylemişsin Sayın Boyalık, kişi kendinden bilir işi, yanına bir de şunu ekleyelim millete verir talkımı kendi yutar salkımı.” dedi.

‘MİLLİ VE YERLİ’ DEDİĞİNİZ ÖRTÜNÜN ALTINA GİZLEYEMEZSİNİZ

Erdoğan Gümülcineli, sözlerini şöyle sürdürdü: “Milliyetçi Hareket Partisi, milliyetçilik karşıtı ve her türlü milliyetçiliği ayaklarının altına alarak ve genel başkanları Devlet Bahçeli’nin 360 derece dönüşüyle, söylediği her sözü yutarak, yoksa yutturularak mı diyelim, dini telakkilerle orta doğu kaynaklarından beslenen modifiyeli milli görüş geleneği ile hangi zemin üzerinde ittifak oluşturulacak? Türk milliyetçiliği bir siyasi partinin tabelası olmaktan çok öte bir fikirdir. Aynı zamanda bir siyasi partinin envanterine kayıtlı, numaralanmış bir demirbaş değil, siyasi ittifakların vadeli çek yaprağı hiç değildir. Türk milliyetçiliği bir dik duruştur. MHP’nin içerisinde Genel Başkanları gibi düşünmeyen, bu dik duruşu sergileyen Türk Milliyetçiliğini Alparslan Türkeş’ten miras almış her türlü siyasetin içerisinde yalpasız yürüyebilen milliyetçilerin çoğunlukta olduğunu da bilmekteyiz. Açılım süreci dediğiniz ve şimdi tekrar temcit pilavı gibi milletin önüne koymaya hazırlandığınız o süreçte Kandil’ e, İmralı’ ya yolladığınız posta güvercinlerinizi, Oslo’ da yaptığınız anlaşmaları, Kobaniye yolladığınız selamları, isimlerinizin önündeki ‘Serok Ahmet’ sıfatlarını, ‘Artık dağa çıkışlar nitelik kazandı’ söylemlerinizi, bugün düşman olduğunuz Barzani ile söylediğiniz Megri Megri türkülerini, ittifak adı altında yaptığınız ‘Milli ve yerli’ dediğiniz örtünün altına gizleyemezsiniz. Tüm bu yaşananları şehit anne ve babalarına nasıl izah etmeyi düşünüyorsunuz? Sizler hatırlatılmasına tahammül bile edemediğiniz bu yakın geçmişi unutmuş gibi yapsanız da bunları millet unutmadı, unutmayacak. Cumhuriyet Halk Partisi Cumhuriyet tarihi boyunca illegal yapılanmalarla siyasi menfaat amacıyla hiçbir zaman ne işbirliği yapmıştır, ne de işbirlikçilere destek vermiştir.”

TARİH BUNLARI NE UNUTACAK NE DE HESABINI SORMADAN BIRAKACAK

Erdoğan Gümülcineli, sözlerini şöyle tamamladı: “Cumhuriyet Halk Partisi’ni zamanında işbirliği yaptığınız FETÖ ile bağdaştıramazsınız. FETÖ ile siz çok işler devirdiniz, aynı bünyenin uzuvlarıydınızve bu ülkeye siz 15 Temmuzu yaşattınız. 17-25 Aralıkta yaşanan olaylar neticesinde aranızdaki anlaşmazlık ortaya çıkmasaydı, bu milletin hiçbir şeyden haberi olamayacaktı. Türkiye’nin başına bu illegal yapılanmaları siz bela ettiniz. Sayın Boyalık, çıkmışsın hem suçlusun hem de güçlü olmaya çalışıyorsun. Tarih bunları ne unutacak ne de hesabını sormadan bırakacak. Man Adası’nda kurulan sözde şirketler aracılığı ile reisinizin çevresinde ne kadar hısım akraba varsa hepsinin nemalandığı paraların hesabını verin. İlk önce sizin bu vatandaşaülkenin kalkınması için bu milletin ödediği bu vergilerin yandaşların kalkınmasında kullanılmasının hesabını verin. Daha önce de sorduk, yine soruyoruz. Keşan ve İpsala’ da yapmaya çalıştığınız ucube halinde duran devlet hastanelerine ne oldu? Siz her zaman ve her yerde olduğu gibi ilk önce rant tarafı ile ilgilendiğiniz için  hastanelerin kantinlerini ihale veya başka yollarla yandaşlarınıza tahsis ediyorsunuz, sonra hastane ve benzeri hizmetler biter mi, bitmez mi ! Umurunuzda değil. Size tavsiyemiz; ülkeyi 15 yıldır yöneten iktidar partisi olarak günü birlik siyasi polemiklerden arınarak bölgemize ve ilçemize ticari, ekonomik ve tarımsal açıdan istihdam yaratacak proje ve yatırımların kazandırılması için çaba sarf etmeniz, Keşan halkına, hali hazırda hizmet veren devlet hastanesinin sorunlarına kulak vermenizi öneririm. Size, CHP Milletvekilleri ile uğraşacağınıza, AKP Edirne Milletvekili Rafet Sezen’i seçildiğinden bugüne milletvekili olmasının dışında hiçbir şey yapmamasının yanında kendisinden çok bir şey beklememekle beraber seçildiği bölgeyi ve ilçemizi ziyaret etmesini tavsiye ederiz. En azından onu sağlayınız.”