“Laikliği savunmak ve sahip çıkmak suç mudur?”

MURAT ARKAN

CHP(Cumhuriyet Halk Partisi) Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli, CHP Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Güneş Yılmaz yaptıkları ortak basın açıklamasında,  son günlerde yaşanan terör olayları ve laiklikle ilgili yapılan tutuklamalar değerlendirdiler.

HÜKÜMETİN ŞAPKASINI BAŞININ ÖNÜNE KOYMASININ ZAMANI GELDİ VE GEÇİYOR

CHP’li üyelerin de katıldığı toplantıda söze ilk başlayan ve son günlerde yaşanan terör olaylarına değinen Gümülcineli “Ülkemiz ciddi anlamda sıkıntılı süreçlerden geçiyor. Her gün ülkemizin bir köşesinde terörle ilgili olaylar yaşanıyor. Bir önceki gün de İzmir’de terör saldırısı oldu. Bu anlamda bir polisimiz ve bir adliye görevlimizin şehit olduğunu biliyoruz. Ben bu anlamda ülkemize baş sağlığı diliyorum. Ailelerine sabır diliyorum. Bu terör saldırılarının inşallah son olmasını diliyorum. Aksi halde ülkemizde ki yaşanan bu sıkıntılar, tüm toplumumuzu ciddi şekilde etkiliyor. Gerek turizmimizi, gerek ticaretimizi, gerekse toplumdaki huzur ve güven anlamında ciddi sıkıntılar yaşamaya başladık. Hükümetin bu anlamda şapkasını başının önüne koymasının zamanı geldi ve geçiyor. Bir an önce ülkede giden kötü gidişin gerek terör anlamında, gerek ticari anlamda, gerekse toplum üzerindeki yaşanan birtakım ayrıştırmalardan dolayı bu gidişata bir son verilmesi gerektiğine inanıyorum. Hepimize saygılar sunuyorum”. dedi.

LAİKLİĞİ SAVUNMAK VE SAHİP ÇIKMAK SUÇ MUDUR?

Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da laiklik çağrısı yapan Halkevi üyelerinin tutuklamalarının önemine vurgu yapan, CHP Genlik Kolları Başkanı Mehmet Güneş Yılmaz ise şunları söyledi: “Hepinizin bildiği gibi geçtiğimiz günlerde halkevlerinde arkadaşlarımız laikliği savunduğu için tutuklamışlardır. Hiçbir şekilde anlam veremediğimiz bu tutuklamaların amacı gözdağı mı vermektir yoksa gerçekten artık laikliği savunmak ve sahip çıkmak suç mudur?. Laikliği istemenin suç olduğu bir ülkede cihatçıların ellerini kollarını sallayarak sokaklarda gezmeleri, televizyonlarda Atatürk’e ve değerlerimize hakaret etmeleri göz ardı edilirken, bu vatansever arkadaşlarımızın IŞID karşıtı def edici cümleleri söylemeleri kimin zoruna gitmektedir. Bir karar vermeliyiz. Suriye topraklarında yakılarak, kurşuna dizilerek, patlatılarak katledilen Mehmetçiklerimiz IŞID ile canları pahasına mücadele ederken, kendi ülkemizde de bu cihatçı gruplarla mücadele etmeyecek miyiz? Biz Cumhuriyet Halk Partililer olarak halkevlerinde tutuklanan arkadaşlarımızın vatanseverliğinden hiçbir kuşkumuz yoktur. Bu yapılan yanlıştan yol yakınken dönülmesi arkadaşlarımızın derhal salınması en büyük temennimizdir. Bu ülke hepimizin. Biz kurtuluş mücadelemizi siyasi düşünce, etnik köken, mezhep ve meşrep gözetmeden emperyalist düşmanlarımıza karşı hep beraber yaptık. Tekrar söylüyoruz, Türk milletini ayrıştırma peşinde olanların politikaları amaçlarına ulaşamayacak. Ülkemizi bölmek ve parçalamak isteyenlerin hevesleri kursaklarında kalacaktır. Laikliği savunmak suç değildir. Asla, karamsarlığa kapılmayın. Unutmayın ki günün en karanlık zamanı güneş doğmadan hemen öncesidir. Bu ülkeye güneş doğacaktır. Bu güneş laiklik güneşidir.”