SONGÜL KONAR

Keşan’ın kadın girişimciler anlamında ortalamanın üzerinde olduğunu söyleyen Günay, “Edirne’nin de kadın girişimciler ortalamasını yükselten Keşan. Bu da Keşan’da iş hayatında kadınlara verilen önemi gösteriyor.” dedi.

“KADINLARIN ÖLDÜRÜLMEDİĞİ, CİNAYETLERE KURBAN GİTMEDİĞİ GÜNLER GEÇİRELİM”

Emine Günay, sözlerini şöyle sürdürdü: “8 Mart yaklaştığı zaman ben hüzünleniyorum. Çünkü 8 Mart’ın tarihçesi çok acıklı. 100’den fazla kadının sırf ekmeği için, emeği için mücadele edip yanarak can vermiş olması çok acıklı bir tablo. İşte bu yüzden daha çok çalışmalıyız, yaptığımız işlerin en iyisini yapmalıyız. İnsanın emeğinin arkasında durmak ve emeğinin karşılığını almak en doğal hakkı. Bu nedenle 8 Mart’ın anlamını ve çıkış noktasını iyi kavrayabilirsek, birçok sorunu aşabiliriz. Kadınların öldürülmediği, cinayetlere kurban gitmediği birbirine destek olduğu günler geçirelim. Kadın, hiçbir zaman erkeğin arkasında kalmamalı, erkeklerle eşit haklara sahip olabilmelidir.”

“YÖNETİMLERDE ÇOK DAHA FAZLA KADIN YER ALMALI”

Kadınların; emeklerinin ve haklarının peşini bırakmaması gerektiğini vurgulayan Günay,“Biz, bölge anlamında iyi bir yerdeyiz. Çünkü Türkiye’de hala okula gönderilmeyen kız çocukları var. ‘Kadın çalışamaz’ deyip evde oturtulan kadınlarımız var. Bir kadının gerçekten ülkenin, bölgenin ilerlemesini sağlayacak bir girişimci fikri olduğunda ‘Sen kadınsın ne anlarsın ki’ cümlesiyle karşı karşıya kalabiliyor. Yönetimlerde de çok daha fazla kadının yer almasını arzu ediyoruz. Kadınlar birbirinin dilinden daha iyi anlıyor.”şeklinde konuştu.