CHP Keşan Belediye Başkan Aday Adayı Şenol Yalı, Keşan FM’de

Yılmaz Özkaya ve Mustafa Kabakçılı’nın sorularını yanıtladı

 

“Seçilirsem, Keşan Belediyesi’ni gündem

belirleyen bir konuma getireceğim”

 

::::::::::::::::::

Sonay CAN

 

CHP Keşan Belediye Başkan Aday Adayı Şenol Yalı, dün, Keşan FM’de yayımlanan “Gündemde Öne Çıkanlar”  programına konuk oldu.

Yılmaz Özkaya ve Mustafa Kabakçılı’nın hazırlayıp sunduğu program saat 14.15’te başladı. Yalı, kendisine ayrılan 45 dakikalık süre içerisinde Keşan Belediye Başkanlığı konusundaki görüşleri ve yapmak istediklerini açıkladı. Programda ilk olarak kendisi ve geçmişi hakkında bilgi veren Şenol Yalı,

İlk önce ODTÜ’deki eylemler sırasında hayatını kaybeden 22 yaşındaki Ahmet Atakan’a Allahtan rahmet, ailesine başsağlığı dileyerek sözlerine başladı. Yalı, şunları söyledi: “1965 yılında doğdum. Lise eğitimimi Keşan’da, lisans eğitimimi ise Trakya Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi’nde tamamladım. Askerlik görevimden sonra 1995 yılında mimarlık hizmetleri büromu açarak Keşan’da ticari faaliyetime başladım. Aynı yıl siyasete de atıldım. DSP’de 2 yıl görev yaptıktan sonra kaydımı CHP’ye aldırdım. 2 dönem ilçe yönetimlerinde  bulunduktan sonra Keşan Belediye Meclisi’nde görev yaptım. İmar komisyonu başkanlığı ve belediye başkan vekilliğinde bulundum. Birçok sivil toplum örgütünde görev yaptım. KİAD’ta da başkanlık yaptım. Evliyim, eşim öğretmen ve iki çocuğumuz var.”

“ANKET YÖNTEMİ SÜRPRİZ DEĞİL”

Daha sonra, Yılmaz Özkaya’nın Keşan’da CHP belediye başkanı adayının anket yoluyla belirleneceğini hatırlatarak, bu yöntem hakkında ne düşündüğünü sorması üzerine görüşlerini bildiren Şenol Yalı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Genel merkezde yapılan bir toplantıda bu konu ele alındı. Genel başkan yardımcıları, parti denetmenleri, milletvekillerimiz, Edirne il başkanı da bu toplantıya katıldı. Bu toplantıda anket yapılması yöntemi belirlendi. Bu benim için bir sürpriz değil. CHP’de adaylar birçok yöntem değerlendirilerek belirleniyor. Bu bir süredir dillendirilen bir konuydu. Halka sorularak belirlenmesi konusunda çalışma yapılacak. Edirne merkez, Uzunköprü ve Keşan’da anket yöntemiyle aday belirlenecek. Diğer ilçelerde ise farklı yöntemler belirlendi. Anket yönteminde genel merkez inisiyatif alacak. Ancak bu kesin bir karar değil. O toplantıda belirlenmiş bir karar. Belki karar değişebilir. Birkaç anket firması tarafından yaptırılacak ciddi bir çalışma. Binlerce kişi üzerinde çalışma yapılacak. Bir de partiye üye olan insanlarımız var. Biz, sadece merkezde 1950’ye yakın üyeye sahibiz. Bu insanlar ne yapacak? Parti üyesi aday belirleyemezse ne anlamı var? Sadece belediye başkanlığını değil, belediye meclisi üyeliğinin de nasıl belirleneceğini konuşmamız lazım. Bir takım sıkıntılar yaşandığını biliyorum. Belediye meclisi ve il genel meclisi üyeliği için ortaya bir sandık koyacaksanız, belediye başkanlığı için neden konulmasın? Çok aday ve nüfusun fazla olduğu yerlerde anket yoklaması yöntemine gidiliyor. Ancak ben bu anket neticesinde üyelere tekrar dönüleceğine inanıyorum. Bunun daha doğru olacağına inanıyorum. Bu yönde de duyumlar aldım.”

“KENDİMİ HAZIR HİSSEDİYORUM”

Konuşmanın ilerleyen bölümünde Mehmet Özcan’ın sağ kesimden de oy alan biri olarak ortaya çıktığı ve görev sırasındaki hizmetleri sırasında da toplumun her kesimini gözettiği ifade edilerek, bunun CHP’de belirli bir kesimi rahatsız ettiği vurgulandı. Buna, Özcan, kendi tabanını gözetmiyor.” şeklinde tepki gösterildiği de hatırlatılarak, görüşü sorulan Yalı, şu açıklamada bulundu: “Her siyasi parti, hangi adayla seçimi kazanacağını düşünür. Ancak belediye başkanlığı, seçim tamamlandıktan sonra, rozetin bir kenara bırakıldığı bir makamdır. Bu her makam için geçerlidir. Mehmet Özcan, tüm üyelerin oy kullandığı bir seçim sonucunda aday seçildi. Anketler sadece kimin belediye başkanı adayı olduğunu göstermeyecek. Parti, kendi genel durumunu da görecek. Aday adayı olduğum için demek ki bir şeylerin eksik olduğunu gördüğümdendir. Bu, biraz da insanların kendisiyle ilgilidir. Ben kendimi hazır hissediyorum. 20 yıldır mesleğimi yapıyorum. Bu nedenle belediyenin her şeyini biliyorum. Ayrıca üniversite öğrencilerinin Keşan’da barınma sorunu olduğunu ve belediyenin bu konuda bir şeyler yapması gerektiğine inanıyorum. Belediye bu işin içine girmeli.”

“ADAY SEÇİLEMEZSEM, BELEDİYE MECLİSİ ÜYELİĞİ DÜŞÜNMEM”

Programın ilerleyen bölümünde “CHP’nin ülke genelindeki en yüksek oy oranlarını Trakya ve Keşan’da aldığına değinilerek, bu bölgelerde daha ciddi çalışma yapması gerektiği” vurgulanarak, Keşan Belediyesi’nin daha aktif rol alması konusu değerlendirildi. Ardından, kendisi aday seçilemezse aday gösterilen kişinin listesinden belediye meclisi üyeliği yapıp yapmayacağı sorulan Şenol Yalı, şunları söyledi: “Bu uygulama, parti içi barışı sağlamak için yapılan bir uygulamaydı. Ancak ben kendi adıma böyle bir şey düşünmem. Ben belediye meclis üyeliği yaptım. Bir kez daha neden yapayım. Bana çok doğru gelmiyor. Belediye başkanı seçilirsem, ekip çalışmasının gerekliliğine inanan biri olarak çalışırım. Birçok kişinin Keşan için gerçek üstü hayalleri olabilir. Ancak arkanızda bir üye ve parti gücünün olması gerekiyor. Birçok kararlar grup toplantılarında alınıyor.”

KÜLTÜRPARK PROJESİ

Daha sonra Keşan’da neler yapmayı hedeflediğini açıklayan Yalı, şöyle dedi: “Yurtdışı deneyimlerim de bunda önemli etken oldu. Gördüklerimi yerele nasıl indirgeyebileceğimi düşünüyorum. Yarın belediye başkanı seçilsem ilk işim belediye tahsilatlarının yapıldığı büroları zemin kata indiririm. Çünkü yaşlı ve engelli insanlar için büyük zorluk yaratıyor. Asansörümüz de ya arızalı ya da yetersiz. Hayal üstü diye nitelendirdiğim en büyük  projem bir kültürpark. İçerisinde hayvanat bahçesinin de bulunduğu, yapay göletler, düğün salonları, fuar alanı ve kafeteryaların yer aldığı bir proje. Burasını Migros’un arkasındaki alanda düşündüm. Keşan imar planı içerisindeki bir askeri alanın neden TOKİ’ye geçtiğine de bir anlam veremedim. Sosyaldemokrat bir belediyeciliğe uygun değil. Belediye başkanı seçilirsem, Keşan Belediyesi’nin gündem belirleyen bir belediye gibi davranmasını sağlayacağım.”

SEVGİ KÖYÜ PROJESİ

Şenol Yalı son olarak Sevgi Köyü Projesi hakkında bilgi vererek şunları söyledi: “Sevgi Köyü Projesi’ni bir yüksek öğretim kampüsü gibi düşünün. İçerisinde yaşlılar için huzurevi, şiddet mağduru kadınlarımız için sığınma evi, zihinsel engelli çocuklarımız için ise Engelsiz Yaşam Merkezi yer alacak. Hatta bu kadınlarımızı huzur evinde ücret karşılığı çalıştırarak istihdam da sağlayabiliriz. Bununla ilgili taslak projelerim var. Ayrıca çarşı merkezini yayalaştırma projem de var. Bu da pazaryeri projesiyle bağlantılı. Çarşı AVM dediğimiz, esnafa yönelik, trafik sıkıntısını azaltacak bir çalışma olacak. Kısaca birlikte yönetim modelini benimsiyorum. Yani meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ile protokoller yaparak ve ortak kararlar alarak Keşan’ı birlikte yöneteceğiz. Keşan Kent Konseyi’nin aktif olmasını sağlayacağım.”