Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ile Merkezi İstanbul’da bulunan Keşanlı Yönetici ve İşadamları Derneği (KEYİAD) Başkanı Ahmet Eler, 20 Eylül 2014 Cumartesi günü bir araya gelerek Keşan’a gelecek doğal gaz konusuna dikkat çektiler.

Özcan ve Eler saat 15.00’te Şehitlik Parkı’nda bir araya geldiler.

Burada ilk olarak konuşan Eler, kendisinin hazırlayıp sunduğu ve Tek Rumeli Televizyonu’nda yayınlanan programın 27 Eylül 2014 Cumartesi günü akşamı saat 20.00’den itibaren Keşan’dan canlı olarak yayınlanacağını belirterek “Programa Keşan Belediye Başkanı Mehmet Öcan, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ve Keşan Ticaret Borsası Başkanı Yusuf Yörük, Hürriyet Gazetesi Yazarı Çorlulu hemşehrimiz Yalçın Bayer ve çevre konularında duyarlı Prof. Dr. Doğan Kantarcıoğlu katılacaklar. Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı da programa katılacaktı ama kendisi son anda Valiliğin aynı tarihteki başka bir programına katılacağından dolayı yayına katılamayacağını bildirdi. Programda Keşan’ın vizyonun ne olması gerektiği ve Keşan Belediyesi’nin Keşan’la ilgili yaptığı ve yapacağı projeleri belediye başkanımız Mehmet Özcan’dan dinleyeceğiz. Ayrıca Keşan’a getirilmesi ile ilgili doğal gaz konusuna da programımızda yer vererek doğal gazın Keşan’a neden gelmesi anlamında açıklamalarda bulunulacak. Bizler Keşan’da yaşamasak da Keşanlıyız. Doğduğumuz büyüdüğümüz yere hizmet için her zaman hazırız. Benim annem babam da burada yaşıyor. Keşan kış döneminde ciddi bir hava kirliliği yaşıyor. Bu nedenle Keşan’a doğal gazın gelmesi çok önemli.” dedi.

Özcan da Eler’in Keşan’da yaşamamasına rağmen doğduğu ve büyüdüğü yeri unutmamasından dolayı kendisine teşekkür ederek “Keşan’a doğal gazın gelmesi için bir doğla gaz platformu oluşturuldu. Edirne Valiliği başta olmak üzere Keşan Kaymakamlığı, Keşan Belediye Başkanlığı, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası, Keşan Ticaret Borsası, esnaf odaları, sivil toplum örgütleri ve basınımızda bu platformda yerini alıyor. Önümüzdeki hafta başından itibaren doğalgazla ilgili bir tanıtım ve Keşan’a niçin doğalgazın gelmesi konusunda çalışmalarımız başlayacak. Bu çalışmalar arasında afiş,broşür gazete yayınları bulunuyor.Ayrıca 23 Eylül 2014 Salı günü da Keşan’da ki tüm apartman yöneticilerinin katılacağı toplantıda doğalgazla ilgili bilgilendirilme yapılacak. Ayrıca daha sonra da mahalle ziyaretleri gerçekleştirerek doğalgazı halkımıza anlatacağız. Daha önce Avrupa’ya giden doğalgaz için Keşan’a 2 kilometre uzaklıkta bırakılan vananın orada BOTAŞ tarafından bir ayrışım tesisi yapılacak olması da, Keşan sayısını tamamladığı zaman doğalgazın gelmesin, de hızlandıracak bir adımdır. Bu sayının tamamlanması konusunda son derece umutluyuz. Kasım ayı sonuna 4500 sayısını tamamlayarak gerekli işlemlerin başlatılacağını umuyoruz.” şeklinde konuştu.

Özcan, ayrıca 27 Eylül 2014 tarihinde Tek Rumeli Televizyonu’nda Ahmet Eler’in hazırlayıp sunacağı canlı yayında da bu konunun önemle işleneceğini ve halka bu konuda gerekli açıklamaların yapılacağını belirtti.