GÜNEKAB (Güney Edirne Katı Atık Birliği)’ın 21 Aralık 2016 Çarşamba günü yapılması gereken ve çoğunluk sağlanamadığı için ertelenen meclis toplantısı dün gerçekleştirildi.

Saat 15.30’da Belediye Meclis Salonunda GÜNEKAB Meclis 1.Başkan Vekili Ender Mağden başkanlığında toplanan meclis, gündemdeki maddeleri görüşerek karara bağladı.

1.madde de 2017 Yılı Birlik Bütçesi görüşüldü. Bu konuda Birlik Müdürü Feyzi Engin tarafından meclise bilgi verildi.

Gelir-Gider Bütçesi 2 milyon 536 bin 521 TL olarak oybirliği ile kabul edildi.

2. maddede 2017 yılı atık ücret tarifelerinin belirlenmesi görüşüldü.

Buna göre üye mahalli idarelerden ton başına 35 TL, üye olmayan işyerlerinden ton başına 70 TL olan fiyat 100 TL’ye ve resmi kurumlardan yine ton başına 70 TL olan fiyat 100 TL’ye yükseltildi.

Tarifeler yapılan oybirliği ile kabul edildi.

3. maddede Ticaret Borsası’nın Atık Ücret Tarifesi ile ilgili olarak Mezbaha İşletmeciliği’nin atıklarından ücret alınmaması ile ilgili talebi de görüşüldü ve yapılan oylamada bu talep kabul edilmeyerek Ton Başına Yılbaşına kadar 70 TL, yılbaşından sonra ise 100 TL ödemeleri oybirliği ile kabul edildi.

4. madde de yer alan 2017 Denetim Komisyonu’nun seçimi de gerçekleştirilerek Denetim Kuruluna Ercan Ersoylu, Neval Karaatlı ve Ufuk Atalay seçildiler.


5. maddede yer alan 2017 Yılında 3 Adet Sözleşmeli Personel Çalıştırılması Hususu Birlik Meclisi’nce ele alınarak oybirliği ile kabul edildi.

6. madde de yer alan 2017 Yılında Geçici İşçi Çalıştırılması Konusu da oybirliği ile kabul edildi.

7. ve son madde de yer alan Orman ve Su İşleri Bakanlığından kiralanan katı atık bertaraf ve düzenli depolama sahasının arazi kullanım bedelinin ödenmesi için kredi alınması konusu da görüşülerek Vakıfbank’tan 120 bin TL kredi çekilmesi oybirliği ile kabul edildi.

Toplantının sonunda bilgi veren Birlik Müdürü Feyzi Engin, Çelebi Köyü’ndeki depolama alanı için 12 kurumdan olumlu görüş alındığını ve bu alanın kamulaştırılma konusunun 29 Aralık 2016 Perşembe günü gerçekleştirilecek Mahalli Çevre Kurulu’nda görüşüleceğini ve kabul edilmesi halinde bu alanın kamulaştırılma işlemelerinin başlayacağını belirtti. Engin, GÜNEKAB Alanı’ndaki ön ayrıştırma kompost tesisi projesinin 23 Ocak 2017 tarihinde belediyeye teslim edileceğini ve daha sonra GÜNEKAB Meclisi’nin Haziran ayındaki meclisinde görüşülerek Yap-İşlet-Devret modeliyle ihaleye çıkacağını da kaydetti.