Özcan: Sadece Keşan’ın değil Güney Edirne’nin projesi

Bekir Alyüz: 2014 Şubat ayında teslim edeceğiz

 

 

:::::::::::::::::::::

Keşan, İpsala, Enez ile çevre belde belediyelerinin katı atıklarına köklü çözüm getiren bertaraf sistemi inşaatına dün başlandı.

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan’ın Paşayiğit Beldesi Kocayarma Mevkii’nde gerçekleştirilecek olan GÜNEKAB (Güney Edirne Katı Atık Birliği) Katı Atık Bertaraf Tesisi’nin inşaatının başlaması nedeniyle dün bir basın toplantısı düzenledi. Başkanlık makamında gerçekleştirilen ve saat 16.30 sıralarında başlayan basın toplantısına, inşaatı yapacak olan ÇEVKA İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Alyüz ile firma yetkilileri katıldı.

Toplantıda konuşan Özcan, “GÜNEKAB Katı Atık Projemizi yapacak olan firma yetkilimizle bir aradayız. İnşaata bugün (dün) fiilen başladılar. Paşayiğit Kocayarma mevkiindeki çalışmamız resmen başladı. Sadece Keşan’ın değil, Güney Edirne’nin önemli bir projesi. Keşan’la birlikte, İpsala ve Enez’i de yakından ilgilendiriyor. Bu 3 ilçe ve beldelerinin katı atık yani çöp problemine tek noktadan çözüm getiriyoruz. Modern bir tesisin inşaatına bugünden (dünden) itibaren başladık. Gelecek yılın şubat ayında da inşaat bitirilip teslim edilecek. Proje bedelimiz 6 milyon 400 bin TL. Elimizdeki hibe paramız da 1 milyon 900 bin TL. GÜNEKAB üyesi diğer belediyeleri de İller Bankası kanalıyla borçlandırdık. Bunun kararlarını aldık. Ancak, gelecek yıl kapanacak olan Birlik üyesi 7 belediyenin durumları olumsuz olduğu için yeniden borçlanma kararları aldık. Bu yüzden idari prosedür uzadı. Müteahhit firmanın hak edişlerinde problem olmaması için böyle bir yol izledik. Belediyemiz için bir gururdur. Bildiğiniz gibi, kartı atık projelerinde, Edirne; kuzey, orta ve güney Edirne olmak üzere 3 merkeze bölündü. Kurulan bu 3 birlik içinde, bu işe başlamış ve ilk olarak bitirmiş olacağız. Projemiz şimdiden hayırlı olsun. ” dedi.

Alyüz de yaptığı kısa değerlendirmede, “Projeye şimdiye kadar başlayamamamızın nedeni devlet dairelerinde yaşanılan bürokratik engellerdir. Bu çalışmalar önceki gün bitti ve dünden itibaren çalışmaya başladık. Gelecek yılın şubat ayı içerisinde inşaatı bitirip teslim edeceğiz. Daha şimdiden hayırlı olsun.” şeklinde görüş bildirdi.