HABER MERKEZİ

Güney Edirne Katı Atık Birliği (GÜNEKAB)’nin Meclis Toplantısı dün gerçekleştirildi.

Saat 15.30’da Keşan Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda, Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan başkanlığında gerçekleştirilen toplantının 1. maddesinde Plan Bütçe Komisyonu Üye seçimi gerçekleştirildi.

OYLAMA YAPILDI

Gizli oylama ile yapılan seçimde Plan Bütçe Komisyon üyeliklerine, Ercan Ersoylu, Recep Ordu, Neval Karaatlı, Nurgül Yıldırım ve Bayram Şeker seçildi.  2. maddede de, Encümen Üye seçimi gerçekleşti. Gizli oylama ile yapılan seçimde encümen üyeliklerine de, Mehmet Özkök, Erol Açık, Eyüp Soydemir ve Ahmet Çinku seçildi. 3.maddede birliğin 2016 yılı kesin hesabı Birlik Müdürü Feyzi Engin tarafından okundu.

Birliğin 2016 yılı gelir-gider bütçesi 2 milyon 70 bin 810 bin TL olarak oybirliği ile kabul edildi.       

4. madde de kadro talebi değişikliği ve 5.madde de 1 adet sözleşmeli personel çalıştırılması maddeleri de oybirliği ile kabul edildi.

6.maddede ise birliğin faaliyet raporu üyelere dağıtıldı ve okundu.

AKTARMA İSTASYONU FAALİYETE GEÇECEK

Birliğin çalışmaları hakkında bilgi veren Keşan Belediye Başkanı ve Birlik Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan, 150-160 kamyon arası aylık çöp taahhüdünde bulunulduğunu belirterek “Ancak bazı belediyelerin düzenli olarak çöplerini teslim etmediklerini görüyoruz. Günde 5-6 araba çöp toplanan yerlerden 1-2 araç geliyor. Lütfen bizleri yaptırım yapmak zorunda bırakmayın. Bunun bütün külfeti Keşan Belediyesi’ne kalıyor. Ayrıca Çelebi köyü yakınlarında kuracağımız Aktarma İstasyonumuzun yer problemi halloldu. 7.5 dönümlük alanı 135 bin TL’ye satın aldık. İmar çalışmaları yapılıyor. 1/1000 ve 1/ 5000’lik İmar Planları yapılıyor. İmar planları bittikten sonra, İl Genel Meclisi onayından geçecek. Aktarma İstasyonu ile ilgili Ağustos ayı ortalarında ihaleye çıkacağız. Muhtemelen 2017 yılı sonunda, Aktarma İstasyonu faaliyete geçecek. Bu proje 2004 yılından bu yana çalıştığımız bir proje. Projemiz tamamlandı ve 1 yıldan bu yana faaliyet gösteriyor. Kompost tesisi onay için bakanlığa gönderildi. Ayrıştırma tesisimiz için onay geldi. Bununla ilgili ihaleye çıkacağız.” dedi.