Güney Edirne Katı Atık Birliği (GÜNEKAB) Meclisi geçen Cuma akşamı düzenlenen yemekte buluştu.

Değirmentepe Restaurant’ta saat 19.00’da  başlayan yemeğe İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz, Enez Belediye Başkanı Ahmet Çayır, Çamlıca Belediye Başkanı ve GÜNEKAB Başkan Vekili Halil Büyükyatıkçı, GÜNEKAB Müdürü Feyzi Engin, Yenimuhacir Belediye Başkanı Recep Ordu, Beyendik Belediye Başkanı Nuran Uslu, Mecidiye Belediye Başkanı Recep Çınar, İbriktepe Belediye Başkanı Galip Gören, Yenikarpuzlu Belediye Başkanı Tevfik Şahinbaş, Hacı Belediye Başkanı Cevdet Karagöz, Esetçe Belediye Başkanı Cemal Deniz, Kocahıdır Belediye Başkanı Ali Ercan, Sultan Belediye Başkanı Hakkı Şentürk, Keşan Belediye Başkan Vekili İlhan Boz ve Keşan, İpsala, Enez ilçeleri ile 11 beldenin GÜNEKAB Meclis üyeleri katıldı.

Yemekte konuşan Halil Büyükyatıkçı, konuklara “Hoş geldiniz” diyerek şunları kaydetti: “Keşan Belediye Başkanımız ve GÜNEKAB Birlik Başkanımız Sayın Mehmet Özcan, oğlunun kaza geçirmesi nedeniyle aramızda bulunamıyor. Oğlunun kolunda kırık var. Hastaneye kaldırılmış. Buradan tüm birlik meclisi üyelerimiz adına Sayın Başkanımıza ve Özcan ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Hepinize afiyet olsun. Bu yemekte tüm GÜNEKAB Meclisi olarak biraraya gelmekten dolayı çok mutluyuz. Ayrıca 2014 yılının da hepinize sağlık ve mutluluk getirmesi dileklerimle yeni yılınızı da kutluyorum.” dedi.

Büyükyatıkçı’dan sonra söz alan Feyzi Engin de birlik hakkında kısa bir bilgi sunarak şunları söyledi. “Birliğimizin amacı katı atıkların düzenli bir şekilde toplanmasıdır. Keşan, Enez, İpsala ilçeleri ile 11 beldeyi kapsamaktadır. İhale bedeli 5 milyon 863 bin TL olup bugüne kadar birlik eliyle 3 milyon 200 bin TL bir ödeme yapıldı. Projenin %70’i tamamlanmış olup projenin önümüzdeki mayıs ayında bitirilmesi bekleniyor. Projenin bitmesiyle bölgemizdeki çöpler düzenli depolama sahasında toplanmaya başlayacak.” şeklinde konuştu

Ardından GÜBEKAB’ın 2005’ten 2014’e kadar yaptığı çalışmalardan oluşan bir slayt sunumu gerçekleştirildi.

Yemek, sunumun ardından devam etti.