GÜNEKAB (Güney Edirne Katı Atık Birliği)’ın Meclis toplantısı 14 Haziran 2013 Cuma günü Keşan Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Saat 15.00 sıralarında başlayan, Meclis Başkan Vekili Çamlıca Belediye Başkanı Halil Büyükyatıkçı’nın başkanlığında yapılan toplantıda “Trakya Kalkınma Ajansı 2012-2013 Yılı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında araç alınması ile ilgili Birlik Başkanı’na yetki verilmesi” ve “Birlik sorunlarının görüşülmesi” konuları ele alındı.

İlk madde hakkında Meclis üyelerine bilgi veren Büyükyatıkçı, şunları söyledi: “Birliğimiz geçen yıl Trakya Kalkınma Ajansı’na bir proje sunmuştu. Bu proje ile geleceğimiz olan gençlerimiz için bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Projemizin %75’i Trakya Kalkınma Ajansı’ndan %25’i ise Birlik tarafından karşılanıyor. Bu proje kapsamında hazırlanan ve şimdilik bazı okullarımıza dağıttığımız konteynerlerdeki ambalaj atıklarını toplamak için bir araç alımına ihtiyacımız var. Ancak araç alımı için Meclis’in yetkisine ihtiyaç duyuluyor. Aracın 78.675 TL’si Trakya Kalkınma Ajansı’ndan 26.225 TL’si de Birlik tarafından karşılanacak. Araç toplamda 104.900 TL’ye mal olacak.”

Bu sırada söz alan Meclis üyelerinden bazıları araç alımına sıcak baktıklarını ancak daha konteynerlerin kendi bölgelerindeki okullara yerleştirilmediğini dile getirdi ve konuyla yakından ilgilenilmesi gerektiğini söyledi.

Eleştirilerin bir önceki Meclis toplantısında da dile getirildiğine işaret eden Halil Büyükyatıkçı, konuyla yakından ilgilendiklerini ifade etti.

Eleştirilerin ardından oylamaya sunulan madde oy birliği ile kabul edildi ve araç alımı için Birlik Başkanı Mehmet Özcan’a yetki verilmiş oldu.

Birlik Meclisi daha sonra birliğin sorunlarını görüştü.