GÜNEKAB (Güney Edirne Katı Atık Birliği) Meclisi Mart Ayı Olağan toplantısı dün yapıldı.

Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ve saat 15.00’te başlayan toplantıya, Meclis Başkan Vekili Çamlıca Belediye Başkanı Halil Büyükyatıkçı başkanlık etti.

Yeterli çoğunluğun sağlanmasının ardından, ilk olarak 2013 yılı kesin hesap raporu görüşüldü.

Konu hakkında detaylı bilgi veren Birlik Müdürü Feyzi Engin, 2013 yılı gelirinin 1 milyon 902 bin 482,98 TL, 2013 yılı giderinin de 3 milyon 687 bin 023,80 TL olduğunu ifade etti. Kesin hesabın oy birliği ile kabul edilmesinden sonra Birliğin faaliyet raporu görüşüldü.

Konu hakkında bilgi veren Engin, Paşayiğit’teki Katı Atık Bertaraf Tesisi’nin % 68 seviyesinde olduğunu, söz konusu alanda ışıklandırma çalışmaları yapıldığını, alana giriş çıkışlar için Paşayiğit yakınlarına kavşak projesi çalışması yapılması için başvuruda bulunduklarını ve bunun kabul görerek yatırım programına aldırıldığını dile getirdi. Kapanacak beldelerden alınacak birlik paylarının İl Özel İdarelerinden alınacağını bununla ilgili görüşme halinde olduklarını anlatan Engin, Katı Atık Bertaraf Tesisi için, Birliğe yıl sonuna kadar 500 bin TL’lik bir hibe daha geleceğini aktardı.

Feyzi Engin’in GÜNEKAB’ın faaliyetleri ile bilgi vermesi ve faaliyet raporunun oy birliği ile kabul edilmesinden sonra toplantı sona erdi.