YALÇIN BİTİKLİ /ENEZ

Son zamanlarda Trakya ve özellikle Saros körfezi ve çevresinde birbiri ardına gelen olumsuz uygulamalara dikkat çeken Günenç, “Son olarak Sultaniçe’de bir atık alanı oluşturulması ve Enez Kumsalının şezlong ve şemsiye için ihaleye çıkarılması bölge insanında ve özellikle Enez’de öfke ve tedirginlik yaratmıştır. Sultaniçe’deki atık alanı konusunu incelemeye aldık... Çünkü bu söz konusu alan Enez Gaziömerbey mahallesine 3 km mesafededir. Enez Belediyesi de yapılacak ÇED toplantısında hazır bulunmalı ve gereken tepkiyi göstermelidir...” dedi.

Günenç, Enez kumsalının hazine tarafından kiralanmasına kesinlikle karşı olduklarını, Sahillerden halkın serbestçe yararlanabilmesinin anayasal bir hak olduğunu, Kaldı ki kiraya vermek ve bu alanda gerekli düzenlemeleri yapmak gerekiyorsa ve burada sürekli bir düzen ve hizmet isteniyorsa bunun planlayıcısının, sorumlusunun ve görevlisinin Enez Belediyesi olduğunu, bir gelir de sağlanacaksa bunun yine Enez belediyesinin ve halkının hakkı olduğunu belirtti.

Özkan Günenç, “İktidarın nimetlerini Enez’e getireceğiz diyerek Enez’de 5 yıl saltanat sürenlerin Enez’e ve yöremize getirebildikleri nimetler bunlardır... Yeni Çöplükler kurulması ve kumsalların mafyaya peşkeş çekilmesi sürecidir. Enez-Keşan yolu gündemde bile değildir. Enez limanı için tek bir adım dahi atılmamıştır. İktidarın nimetleri Enez’e değil, Bostancı’ya seçmen taban oluşturması için harcanmıştır.  Enez halkı 31 Mart’ta sandıkta tüm bunların hesabını sormaya kararlıdır.” dedi.