HABER MERKEZİ

Başkan Özkan Günenç, “Temmuz ayı içerisinde açılması planlanan sahil kütüphanesi, Altınkum Sahilinde alışveriş merkezlerinin bulunduğu mevkide yer alacak. Sahil Kütüphanesinde gönüllü görev alacak olan ve sahil kütüphanesinin de isminin verileceği emekli sosyal bilgiler öğretmeni Seçkin Kurtiş tarafından şimdiden 3000 adet kitap tedarik edildi. Yetişkin ve çocuklar için iki ayrı bölümden oluşan kütüphanenin bahçesinde açık havada kitap okunabilmesi için banklar da yer alacak.” dedi.

Başkan Günenç, “Bunun dışında belediyemiz tarafından plaja yakın bölgelerde ücretsiz sokak kitapları konulacak. 15 adet yapılması planlanan ücretsiz sokak kitaplıkları ile vatandaşlarımızın gündüz plajda okuyarak vakit geçirmelerine imkan sağlanacak. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı İlçe Kütüphanesi, açılacak olan sahil kütüphanesi, sahilde ücretsiz sokak kitaplıkları ve Enez’de Enez Kitap Gönüllüleri tarafından bağışlarla yürütülen ücretsiz sokak kitaplıklarıyla, Enez, bir kitap cenneti olacak.” dedi.

Günenç, “Enez halkına ve Enez’i ziyaret eden tüm misafirlerimize hayırlı olmasını diliyorum.” diyerek sözlerine son verdi.