SONGÜL KONAR

“YAŞANAN FİYAT ARTIŞLARI, İŞLERİMİZİ ZORLUYOR”

Cep telefonu satışları ve ÖTV’de yapılan düzenleme hakkında değerlendirmelerde bulunan Güner, şunları söyledi:“Cep telefonlarında, 2014 yılından bu yana taksit sınırlaması yapılıyor. 2014 yılından bu yana operatör bayileri, dışındaki hiçbir cep telefonu satış noktası taksit yapamıyor. Bununla birlikte ÖTV zammı geldi. ÖTV zammı; 640 TL’yi aşmayan cep telefonlarında yüzde 25, 640-bin 500 TL arasındaki telefonlara yüzde 40, bin 500 TL’nin üzerindekilere ise, yüzde 50 şeklinde uygulanacaktır. Bu da, telefon fiyatları biraz artırmış olacak. Bunun yanı sıra; döviz kurlarının artması da, yine telefon fiyatlarına yansıyor. Yaşanan fiyat artışları da, işlerimizi zorluyor.”

“BU YIL UMUTLUYUZ”

“Yaz mevsiminin gelmesi işlerinizi nasıl etkileyecek?” şeklindeki soruya cevap veren Ahmet Güven Güner sözlerini şöyle sürdürdü: “Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte bölgemizde belli bir nüfus artışı yaşanıyor. Bölgede yaşanan nüfus artışını geçen yıl, Keşan içerisine sokamadık. Ama bu yıl umutluyuz. Saros Körfezi’ne gelen tatilcilerimizi Keşan içerisine de sokacağız ve esnafımızdan alışveriş yapmasını sağlayacağız. Bölge esnafımız açısından iyi bir sezonun yaşanmasını temenni ediyorum.”

“BİZ, CEP TELEFONLARINDA YENİDEN TAKSİT YAPILMASINI İSTİYORUZ”

Güner, sözlerini şöyle tamamladı: “Cep telefonlarında taksit uygulaması konusunda, herhangi bir yol kat edemiyoruz. Telefon alacak müşterilerimiz, bankalardan nakit avans çekerek, kendisi bir taksit yapma yoluna gidiyor. Burada da, yüzde 12 oranında vade farkı yansımış oluyor. Biz, cep telefonlarında yeniden taksit yapılmasını istiyoruz. İnşallah, yetkililer biz esnafları düşünür ve taksit uygulaması yeniden başlar.”