Güneş Fırınları Sahibi İşadamı Mehmet Çağatay Gülerce, bir süreden beri Keşan’da kamuoyunu meşgul eden ekmek fiyatları, girdilerdeki artış, rekabet ve büyük işletmelerin küçük fırınları ezdiği yolundaki iddialara yönelik olarak Medya Keşan Gazetesi’ne bir değerlendirmede bulundu.

Büyük fırın işletmelerinin küçükleri ezme gibi bir niyetinin olmadığının altını çizen Gülerce, Keşan’da son 15 yıldan beri hiçbir fırının rekabet yüzünden kapanmadığını söyledi.

Mehmet Çağatay Gülerce şunları söyledi: “Keşan’da ekmek fiyatlarının düşürülmesi sonucu bir rekabet yaşanıyor. Son dört ay içerisinde; una %25, susama %100 zam geldi. Asgari ücret arttı, mazot fiyatları zamlandı. Bu zamlar fırıncı arkadaşların belini büktü. Keşan’da gereğinden fazla fırın olması ve fırıncı arkadaşların ekmeği üretip pazarlayamamasından dolayı zararına da olsa rekabete girmesine neden oldu. Büyük fırınların, küçük fırınları ezmek istediği yönünde yerel basında bazı haberler yer almakta. Aslında, böyle bir girişim yoktur. Büyük fırınlar, daha hijyenik ve daha kaliteli ekmek üretimi yapmak için, bu işe yatırım harcadıklarından ve hizmetin de pahalı olduğundan rekabete girmeleri gibi bir lüksleri yoktur. Rekabeti, malını satamayan, ucuz satıp müşteri edinmek isteyen yapar. Başta ekmek fiyatlarında ufak düşüşler oldu. Bu durum daha sonra, rekabet sağlayarak, diğer işletmeleri batırma sevdasına dönüştü. Bu böyle olunca, bizler mağduruz, işçiler mağdur, satış bayileri de mağdurdur. Gelinen noktada fırıncılar günde en az 200 TL zarar etmektedir. Bu zarar, kârdan değil, cepten zarardır! Bu kadar insanın ekmeğiyle oynamaya kimsenin hakkı yoktur! Ekmek, halkın boğazından geçen ana gıda maddesidir. Bu nedenle, dikkatli ve özenle üretilmesi gerekir. Benim bütün meslektaşlarımdan temennim, ekmeklerinin üretimlerinde kaliteden ödün vermeyerek, kimsenin ekmeğiyle de oynamadan, fırıncı camiasının halkın gözündeki itibarını da zedelemeden, ekmeğini satmalarıdır.”