SONGÜL KONAR

“EV SAHİPLERİ KİRALAMA ÜCRETLERİNİ DAHA MAKUL SEVİYEYE GETİRMELİLER”

Yaz mevsimine az bir zaman kaldığını ve sezondan beklentileri hakkında değerlendirmede bulunarak, sözlerine başlayan Güngör, “Geçen yıl, koronavirüs salgını nedeniyle yaz sezonu istediğimiz gibi geçmemişti. Bu yılda koronavirüs vakaları devam ediyor. Sezon başlangıcına kadar vakaların azalmasını, hatta bitmesini temenni ediyoruz. Eğer vakalarda azalma yaşanırsa, ev kiralamalarında patlamada yaşanabilir. Çünkü herkes evlerinde kapalı kaldığı için bunaldı. Biz, her şeye rağmen umutlu olmaya çalışıyoruz. Ev sahipleri kiralama ücretlerini daha makul seviyeye getirmeliler. Eğer fiyatlar makul düzeye çekilmezse, bu yıl kimse ekonomik anlamda bir şey beklemesin. Tatilciler, fiyatları yüksek bulması durumunda sezonda Saros’u değil; Ege ve Akdeniz’i tercih ederler. Böylece Saros’ta kiralama biter. Bu durumda herkesi ekonomik anlamda olumsuz etkiler. Ev sahiplerinin fiyatlar konusunda anlayışlı olmasını bekliyoruz” dedi.

FSRU LİMANI, BÖLGE TURİZMİNİ OLUMSUZ YÖNDE ETKİLEMEKTE

Saros Körfezi’nde yaşanan sorunlar hakkında değerlendirmelerde bulunan Olcay Güngör, şunları söyledi: “Saros’ta en büyük sorunlardan biri imar diğeri ise, yapılmak istenen FSRU Limanı’dır. İmar sorunu ve FSRU Limanı, bölge turizmini olumsuz yönde etkilemektedir. FSRU Limanı’nın yapım çalışmasına başlanmasıyla birlikte herkes Saros’un bittiğini ve kirleneceğini düşünüyor. Yatırımcılar, otel, pansiyon, çadır ve karavan kampı kurmak için yer istiyordu. Ama FSRU Limanı’yla birlikte bu düşüncelerin hepsi ortadan kalkmış oldu. Biz, FSRU Limanı’nın bölgemize yapılmasını istemiyoruz. Çalışmaların biran önce durdurulmasını istiyoruz. Eğer proje hayat geçerse, bölgede turizm biter.”

ÇÖZÜMÜ İÇİN BİR ARPA BOYU YOL KAT EDİLEMEDİ

Bölgede yaşanan imar sorunu hakkında konuşan Güngör sözlerini şöyle sürdürdü: “Saros Körfezi’nde bulunan Sazlıdere ve Gökçetepe sahillerinde imar sorunu yaklaşık 7 yıldır yaşanıyor ve çözümü için bir arpa boyu yol kat edilemedi. Biz yaşanan sorunun biran önce çözülmesini istiyoruz. Eğer yaşanan sorun çözüme kavuşturulmazsa, Saros Körfezi diye bir şey kalmaz. Bunun en büyük zararını da, yine bölge halkı çeker. Kimsenin bölge halkını mağdur etmeye hakkı yok. İmar olmayan bir yerde kimse bir şey almak istemez. İmar sorunun çözümü çok zor değil. Çözüme kavuşturulabilir. Keşan Belediyesi, ilgili bakanlıklara yaşanan sorunu yazıp, çözümünü isteyebilir. Bölgedeki imar sorunu çözüme kavuşturulsun. Keşan’a geçen haftalarda Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum geldi. Bakanımıza bölgedeki imar ve FSRU Limanı sorunu aktarıldı mı? Biz, sorunların çözüme kavuşturulmasını istiyoruz. Bölgenin siyasi temsilcileri, seçilmişleri bir araya gelip, bölge halkının sorununun çözümü için yardımcı olsunlar.”