İpsala’da çeltik üreticileri tarafından İpsala Milli Eğitim Müdürlüğü’ne alınan araca katkı sağlayanlara düzenlenen yemekte plaket verildi.

Dana Restaurant Saklı Bahçe’de düzenlenen yemekte konuşan İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Volkswagen Caravel model (8+1) model aracın, İpsala’da çeltik üretimi yapan işadamlarının katkıları ile alındığını ve her zaman birlik ve beraberlik içinde hareket ettiklerini belirterek,

Cömert olun; kazanırsınız.” dedi. Gürbüz, aracın alınmasına bağış yaparak katkı sağlayan çeltik üreticilerine, Milli Eğitim Müdürlüğü ile dernek yöneticilerine teşekkür etti.

ENGİN, 2014 YILI MİLLİ EĞİTİM YATIRIMLARINI SIRALADI

Milli Eğitim Müdürü Salih Mehmet Engin ise bu aracın alınmasında kendilerine önderlik eden Mehmet Ali Gürbüz’e, teşekkür ederek başladığı konuşmasında “İpsalalı çeltik üreticilerimiz ve işletme sahiplerimiz tarafından kurumumuza hizmet aracı olarak bir minibüs alındı. Katkılarından dolayı kendilerine, idarecilerimiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz adına çok teşekkür ediyorum. Bu aracın milli eğitim camiamıza hayırlı olmasını diliyorum. Allah kazadan ve beladan korusun. İnşallah uzun yıllar hizmet verir. İlçemizde önümüzdeki dönemlerde bir ilkokul, bir ortaokul yapımı ile İpsala Anadolu Lisesi’nin kendi bahçesine bir pansiyon yapılması gündemde. İlçe merkezinde Kapucu Mahallesi’ne yapılacak olan 8 derslikli ilkokulun arsası satın alınıp kamulaştırıldı. İmar plan değişiklikleri ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Şubat ayı içerisinde arsa ile ilgili işlemlerini bitirmeyi hedefliyoruz. Sonra binanın yapımı ile ilgili işlemlere başlanacak. İlçe merkezinde 16 derslikli yeni bir ortaokul yapılması planlanmakta. İlçemizde eğitim kalitesini hep birlikte arttıracağımızı düşünüyorum.

Sizlere Trakya Kalkınma Ajansı tarafından ilçemizde yapılacak olan Proje Hazırlama Eğitimi’nin duyurusunu da yapmak istiyorum.16-20 Ocak 2014 tarihleri arasında bu eğitim verilecek. Eğitim çalışmasına özel sektörden katılımın olmasını bekliyoruz. Ayrıca 31 Aralık 2013 tarihinde İpsala Anadolu Lisesi Mehmet Yavaş Konferans Salonu’nda 2013-2014 Proje Teklif Çağrısı Mali Destek Programları’nın tanıtım toplantısı da yapılacak. Projelere çok önem veren ve her türlü desteğini esirgemeyen Sayın Kaymakamımız Mehmet Ali Gürbüz ’e çok teşekkür ediyorum. İpsala Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz olarak geçen yıl 3 tanesi Mali Destek Programlarından, 2 tanesi Teknik Destek Programından olmak üzere toplam 5 projemiz kabul edildi. Bu projelerimizi uyguladık ve uygulamaya devam ediyoruz. Yeni dönemde de güzel projeler hazırlayarak eğitim kalitemizin arttırılmasına katkıda bulunmayı hedefliyoruz. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Ekibinde görev alan arkadaşlarıma çalışmalarından dolayı tekrar çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Yemeğin sonunda İpsala Çeltik Üreticileri’ne plaketleri Gürbüz, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz ve Kocahıdır Belediye Başkanı Ali Ercan tarafından verildi.