Önceki gün, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle “Enez-Keşan karayoluyla ilgili çalışmalar” hakkında soru önergesi veren Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Recep Gürkan, bu kez de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle, “Özelleştirme İdaresi’ne devredilerek satılan hazine arsaları”nı sordu.


Belediyelerin vatandaşlarına vereceği hizmetlerin kalitesi ve devamlılığının, belediyelerin sahip olduğu gelirler ile doğru orantılı olduğunu belirten Gürkan, “Hizmetlerin aksamadan devam edebilmesi adına belediyelerin gelirlerinin arttırılması büyük önem taşımaktadır. Sadece mevcut nüfus sayısı üzerinden alınan gelirlerin yeterli olmadığı ülkemizde, belediyelerin sahip olduğu kaynakların değişik yollara başvurularak belediyelerin ellerinden alınmasının doğru değildir.” dedi.

 Edirne Milletvekili Recep Gürkan’ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesi şöyle:
“Ülkemiz genelinde mevcut belediyelerimizin imar sahaları içerisinde Hazineye ait olan arsaların Özelleştirme İdaresi’ne devredilerek satılması sonrasında belediyelerimiz büyük maddi kayıplar yaşamaktadırlar. Bu gelir kayıpları belediyelerin hizmetlerini de olumsuz yönde etkilemektedir.
Bu bağlamda;
1) Hangi belediyelerimizin sınırları içerisinde bulunan Hazineye ait olan arsalar Özelleştirme İdaresi’ne devredilmiştir?
2) Devredilen bu arsaların belediye bazında hesaplanan satış bedeli toplamı nedir?
3) Hazineye ait olan bu arsaların Özelleştirmeye devredilerek satılmasının gerekçesi nedir?
4) Bu uygulama kaç yılında başlamıştır? Başladığı tarihten bu yana, yıllar itibariyle yapılan bu tür işlemlerin belediye bazında işlem sayısı ve tutarları ne olmuştur?”