CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan, 22 Aralık Pazar günü yapılan CHP Parti Meclisi toplantısıyla ilgili bilgi vererek, PM toplantısında Edirne il genelinde sadece Uzunköprü, İpsala ve Subaşı belediye başkan adaylarının görüşüldüğünü, Keşan da dahil olmak üzere diğer adaylıkların, daha sonra yapılacak PM toplantılarına kaldığını bildirdi.

Gürkan, şu bilgileri verdi:

“Bilindigi gibi CHP olarak uzun bir süredir belediye baskan adaylarımızı belirleme çalışmalarını yürütüyoruz. Bu amaçla; ilki 3 Kasım 2013’te, diğeri 22 Aralık 2013’te olmak üzere Parti Meclisimiz iki kez aday belirleme toplantısı yaptı.

3 Kasım 2013 tarihinde yapılan PM toplantısında Lalapaşa'da Ayhan Günay, Süloğlu'da Mehmet Ormankıran, Havsa'da Oguz Tekin, Meriç'te Erol Dübek, Kırcasalih'te Suat Karakaş, Yenimuhacir'de Recep Ordu, Beyendik'te Muhammet Örnek, Esetçe'de İbrahim Örs ve Yenikarpuzlu'da Bilgin Atlı arkadaşlarımızın adaylıkları onaylanmış ve anılan tarihte kesinleşmişti.

22 Aralık 2013 tarihinde de sabah ilkönce Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu başkanlığında MYK toplantısı yapılarak Edirne Hamdi Sedefçi, Uzunköprü Enis İşbilen, İpsala Cenan Tetik ve Subaşı Ersöz Zümbül arkadaslarımızın adaylıkları uygun görülmüştür. Aynı gün ögleden sonra yapılan PM toplantısında sadece 3 başkan adayının ismi sunulmuş olup bunlar da Uzunköprü Enis İşbilen, İpsala Cenan Tetik, Subaşı Ersöz Zümbül'dür. Nitekim bu arkadaşlarımızın adaylıkları PM tarafından onaylanmıştır. Edirne Adayımız Hamdi Sedefçi MYK’dan geçmiş olup Sayın Genel Başkanımızın Trakya il belediye başkan adaylarının tümünü aynı anda duyurma kararı nedeniyle, Tekirdağ ve Kırklareli adaylarının henüz MYK’dan geçmemiş olması yüzünden PM'ye sunulmamıştır.”