HABER MERKEZİ

Edirne Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde eğitim gören öğrencilerin aileleri; Gürkan’ın 25 yıl önce engelliler için yaptıklarını anlatarak, “Edirne’de engelliler ve aileleri olarak Başkan Gürkan’a çok şey borçluyuz. Onun sayesinde sınıflarımız oldu, öğretmenlerimiz oldu. Ve biz yeniden dünyaya geldik dedi.

Edirne Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde eğitim gören öğrenciler ve aileleri Edirne Belediyesi Kent Ormanı Kahvaltı Salonu’nda düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltıda Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu da yer aldı.

Engelli öğrenciler ve aileleri ile uzun süre sohbet eden Gürkan, engelli öğrencilerin ve ailelerinin de çalışabileceği Engelsiz Cafe’nin yakında hizmete sunulacağını söyledi.

Edirne Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nin yaklaşık 1,5 yıldır hizmet verdiğine değinen Gürkan, “Tabi bu işler biraz zaman istiyor. Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu’nun Başkanlığında yeni bir bakış açısı, yeni bir vizyon ile yeni bir yapılandırmaya gidiyoruz. Engelsiz kafeyi yakında hizmete sunuyoruz. Engelli çocuklarımızın üreteceği, çalışacağı ve bunu toplumla paylaşacağımız bir kafe. Doğru rol modelleri göstermek adına hep felsefemiz olan ‘yüreklerde engel olmasın’ anlayışımızı burada yapacağımız hizmetlerde birleştireceğiz. Şu an itibariyle öğrenci sayısı her geçen gün artıyor. Türkiye Cumhuriyeti’nde şöyle bir kural var; Milli Eğitim 23 yaşına kadar çocuklarımızı sisteme kabul ediyor. 23 yaşından sonra sistem dışı kalıyor. En büyük sorunda bundan sonra başlıyor. 23 yaşından sonra bu çocukların eğitimine devam etmesi gerekiyor. Eğitimin süreklilik arz etmesi gerekiyor. Bizim açtığımız Engelsiz Yaşam Merkezi işte bu boşluğu dolduracak. Zaten hedefimiz de Milli Eğitim’in işini yapmak değil arada eksik kalan alanları doldurmaktı” dedi.

EDİRNE’Yİ ENGELSİZ KENT YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu da Engelsiz Yaşam Merkezi’nde 25 öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi. Ailelerin çocuklarını ihtiyaç duyduklarında Engelsiz Yaşam Merkezi’ne bıraktıklarını belirten Tanrıkulu, “Böylelikle annelerin, babaların nefes almasını da sağlıyoruz. Başkanımızın da desteği çok önemli. Başkanımızla birlikte Edirne’yi engelsiz kent yapmaya çalışıyoruz. Bu konuda çalışmalarımız çok uzun zamandır devam ediyor. Hedefimiz Engelsiz Yaşam Merkezi’ni, ailelerin çocuklarını güvenle bırakabileceği bir yer haline getirmek. Bunu yaparken de bilimsel çalışmalarımızı da devam ettiriyoruz. Trakya Üniversitesi’nden de bu konuda destek alıyoruz. Engeliler ile ilgili yapılan çalışmalar konusunda inanın ki Edirne çok ileride. Başkanımız Recep Gürkan, daha 25 yıl önce özel eğitim okulu açılması için başvuruda bulunuyor. 25 yıl önceden buraya kadar gelen bir süreç var. Recep Gürkan; Edirne’de engelli okullarının bu kadar çok olmasının temel taşını atmıştırdiye konuştu.

YENİDEN DÜNYAYA GELDİK

Oğlunun otistik bir birey olduğunu ifade eden Ender Yüceer, “Oğlum 1985 doğumlu. Başkanım Recep Gürkan ile tanışmamız 1994 yılında oldu. Ferah İlköğretim Okulu’nda. Ve bizimle çok ilgilendi. Bende o zaman Okul Aile Birliği Başkanlığı yapıyordum. Sonradan dernek başkanı oldum. Başkanım bizimle çok ama çok fazla ilgilendi. Şu anda Edirne’de engelliler eğitim görüyorsa; herhangi bir okulda bile tamamen başkanıma borçlu. 25 sene öncesinde bunları birebir yaşamış bir insanım. Daha sonra orası da yetmedi. Başka okula gittik. O okuldan da çıkarttılar bizi. Engellilere biliyorsunuz hiçbir yerde yer yok. Daha sonra Başkan Recep Gürkan’a gittik. Milli Eğitim Müdür Yardımcısıydı. İsmail Güner İlköğretim Okulu’nda okulun yarısını verdi ve dedi ki;  ‘Ender abla size bir okul veriyorum. Tabelası yok’ dedi. Bunu hiçbir okul müdürü yapamaz. Çok büyük bir sorumluluktu. Müdürlerini, öğretmenlerini atadı. Sınıflarımız oldu. Biz yeniden dünyaya geldik. Daha sonra bize orası da az geldi. Bize başka bir bina verdi. Edirne’de biz engelliler ve aileleri olarak Başkan Gürkan’a çok şey borçluyuz ama bunu kimse bilmez” dedi.