Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Edirne’den tüm Türkiye’ye sesleniyorum. Gün birlik olma günüdür. Gün, teröre karşı Türk Milleti’nin tek vücut olduğunu gösterme günüdür. Gün, Türk Polisi’ne destek olma günüdür” dedi.

Edirne Belediye Binası’na Türk Polis Teşkilatı’nın amblemlerini ve ‘Polisimizin Yanındayız’ afişini astıran Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Halkı adına tüm Türkiye’ye seslenerek, tüm resmi kurum ve kuruluşları, özel işletmeleri iş yerlerinin önüne Türk Polisi’ne destek mesajları içeren afişler asmaya davet etti. Gürkan, geçtiğimiz gün İstanbul Beşiktaş’ta Türk Polisi’ni hedef alarak gerçekleştirilen hain saldırılarda şehit olan polislerin acısını yüreklerinde hissettiklerini ifade ederek, Türkiye’nin terör anlamında çok zor günlerden geçtiğini söyledi.

DOĞRUDAN POLİSİMİZİ HEDEF ALDI

Gürkan, “Yıllardır uğraştığımız bir PKK terörü var. Son dönemde uğraştığımız bir FETÖ/PYD belası var. Ülkemizin güneydoğusunda bir savaş; O savaşta Suriye’de ki IŞID ile ordumuz savaşıyor. Maalesef terör örgütü artık bu memleketin bekası için gözünü kırpmadan canını veren askerlerimizi, polisimizi ve vatandaşlarımızı hedef alıyor. Özelikle son yapılan saldırı, doğrudan polisimizi hedef aldı.” dedi.

Türk Polisi’nin kurulduğu günden bu yana Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının can ve mal güvenliği için canını ortaya koyarak görevini yerine getiren kahramanlar olduğunu belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Bugün Türkiye’nin Serhat Şehri, batıdaki son kalesi Edirne’den tüm Türkiye’ye bir çağrı yapmak istiyorum. Gün Türk Milleti’nin, aynı Çanakkale’deki gibi, Kurtuluş Savaşı’ndaki gibi, 15 Temmuz’daki gibi siyasi parti farkı gözetmeksizin, sağcı-solcu bakmadan, hangi etnik köken, hangi inançtan olduğuna bakmadan, bu devletin bekası, Cumhuriyet’in ilelebet payidar olması için, bir arada olması gerektiği bir gündür.” dedi.

HERKES SAFINI BELLİ ETSİN

Gürkan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının can ve mal güvenliğini koruyan Türk Polisi’ne sahip çıkmaktan gurur duyduklarını,  bu anlamda Edirne Belediyesi olarak Türk Polisi’ne destek olmak, moral vermek için, Belediye Binası’na polis amblemlerini ve ‘Polisimizin Yanındayız’ afişlerini astıklarını belirtti. Başkan Gürkan, Edirne Halkı adına, Edirne başta olmak üzere Türkiye’deki tüm belediye, valilik, resmi kurum ve kuruluşları Türk Polisi’ne destek olmaya, moral vermeye davet etti. Gürkan, “Edirne Halkı adına, Edirne Belediye Başkanı olarak, tüm kurumlara, işletmelere benzer bir pankart asarak Türk Polisi’nin yanında olmaya ve Türk Milleti’nin birliğini beraberliğini göstermeye davet ediyorum. Herkes safını belli etsin. Türk Milleti olarak, terörün karşısında olduğumuzu bütün dünyaya, tüm teröristlere, tek vücut halinde haykıralım. Biz Edirne Belediyesi olarak Türk Polisimizin hep yanında olduk. Yanında da olmaya devam edeceğiz. Bu pankart, bu şerefsiz saldırıyı yapanlar yakalanana kadar Edirne Belediyesi’nde asılı kalmaya devam edecek. Bu vesile ile başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, son saldırılarda yaralan polislerimize ve vatandaşlarımıza acil şifalar ediliyorum.” dedi.