MMMDB Keşan Şubesi Başkan Yardımcısı

Gürkan Sezgin, işletme sahiplerini uyardı

 

“2014 yılı defter tasdiklerinde mükelleflerden

ticaret sicil tasdiknamesi de istenecek”

 

MMMDB (Mali Müşavirler Muhasebeciler Birliği Derneği) Keşan Şubesi Başkan Yardımcısı Gürkan Sezgin, dün yaptığı açıklamada, bilanço usulüne tabi defter tutan mükelleflerden 2014 yılı defter tasdik işlemleri sırasında ticaret sicil tasdiknamesinin isteneceğine dikkat çekti.

HER İŞLETME BU UYGULAMA KAPSAMINDA DEĞİL

2014 yılında kullanılacak ticari defterlerin, 31 Aralık 2013 tarihine kadar notere tasdik ettirilmek zorunda olduğunu belirten Sezgin, “Bilanço usulüne tabi defter tutan mükelleflerden 2014 yılı defter tasdik işlemleri sırasında, ticaret sicil tasdiknamesi talep edilecek. Bilanço usulüne tabi defter tutanlar ile 2014 yılından itibaren bilanço usulüne göre defter tutacak mükelleflerden esnaf odalarına kayıtlı olanların ticaret siciline (Ticaret Odası) kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Adi ortaklık işletmesi olup, bilanço usulüne tabi defter tutan mükelleflerin ortakları olan gerçek kişilerin ticaret sicile kayıtlı olmaları gerekmektedir. Eczaneler de bu uygulama kapsamında ticaret siciline kayıt yaptıracaklardır.

Bilançoya tabi olmayan yani <İşletme defteri> olarak tabir edilen mükelleflerden ve serbest meslek erbabından herhangi bir evrak talep edilmeyecektir” dedi.