HABER MERKEZİ

Parkta şehitlerin isimlerini gören aileleri duygu dolu anlar yaşadı; gözyaşlarına hakım olamadı. Başkan Gürkan, şehitlerin adının çocuk parklarında sonsuza kadar yaşayacağını söyledi.

 Edirne Belediyesi tarafından Yıldırım Semti’ne yapılan Şehit Jandarma Er Tacettin Akyüz Çocuk Parkı, Şehit Piyade Onbaşı Özer Camcı Çocuk Parkı ve Şehit Polis Memuru Zikri Şahin Çocuk Parkı’nın açılışı düzenlenen törenlerle gerçekleştirildi.  Parkların açılışına Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Faruk Çiftçi, Şehit Jandarma Er Tacettin Akyüz Çocuk Parkı, Şehit Piyade Onbaşı Özer Camcı Çocuk Parkı ve Şehit Polis Memuru Zikri Şahin’in yakınları katıldı.

Açılışlarda Şehit Jandarma Er Tacettin Akyüz’ün ağabeyi Bahri Akyüz ve Şehit Polis Memuru Zikri Şahin kardeşi Adnan Şahin’in konuşma yaparak duygu dolu anlar yaşadı.

Şehit Piyade Onbaşı Özer Camcı’nın annesi Necmiye Camcı ise tören boyunca gözyaşlarına hakim olmadı. Şehit Piyade Onbaşı Özer Camcı’nın yakınları parka asılan tabelada şehitlerinin isminin yazılı olduğunu görünce Başkan Gürkan’a sarılarak teşekkür etti.

Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Faruk Çiftçi de “Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu cennet toprakları vatan yapmanın bir bedeli vardı. Hiç şüphesiz kahraman ecdadımız, bu bedeli misliyle ödedi. Bu topraklarda Cumhuriyet’i kurmanın da bir bedeli vardı. Bu bedeli de Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ödedi. Cumhuriyet olmanın bedelini ise bizim evlatlarımız ve kardeşlerimiz ödedi. Allah onlardan razı olsun. Bizlere düşen görev ise hiç şüphesiz kahramanların aziz hatıralarını yaşatmak; onların isimlerini gelecek nesillere emanet etmektir. Bu kapsamda Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın desteklerini hep yanımızda hissettik ve gördük. Sevgili Başkanım, şehit aileleri adına sizlere şükranlarımızı sunarız” diye konuştu.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da “Vatan en kutsal varlığımız, çünkü vatan olmadı mı bağımsızlık da olmuyor. Vatan olmadı mı göndere dikecek bir bayrağınız olmuyor. Vatan olmadı mı inancımızın simgesi olan camiler, minareler ve onlardan okunacak ezan olmuyor. Vatan olmadı mı millet olarak bir arada bulunacağınız bir toprağınız olmuyor. 780 bin kilometrelik bu vatanın her tarafı şehit kanları ile sulanmıştır. Türk vatanı, Türk Milleti ve Türk Bayrağı, bunlar bizim millet olmamızın ortak paydaları, bizi bir arada tutan en önemli değerler. İnanıyoruz ki Türk Milleti var oldukça Türk Vatanı var olacak. Türk Vatanı var oldukça camilerden okunan ezanlar hiç dinmeyecek. Türk Vatanı var oldukça bayrağımızın gönderi hep dikilecek bir toprak bulacak. Ve şanlı bayrağımız hep gönderde çekili kalmaya devam edecek. Bir milleti millet yapan en önemli değerlerden biri de ortak kazanımlarını, değerlerini geleceğe taşımasıdır. Eğer bir değerinizi geleceğe taşımak istiyorsanız; yapmanız gereken en önemli şey gençlerin ve çocukların akıllarına kazımaktır. Şehit kavramının, niçin şehit olunduğunu ve şehit olan evlatlarımızın neden şehit olduğunu öğretmemiz gereken ilk insanlar çocuklarımız. Onlar öğrenecek ki gelecekte bu vatanı aynı ağabeyleri, amcaları, anneleri, babaları gibi canları gibi koruyacaklar. Bunun için çocuk parklarına şehitlerimizin isimlerini veriyoruz. Bu kavramları çocuklarımıza öğretmez, çocuklarımızı milli ve manevi değerlerden koparırsak, çocuklarımızı bu milletin ortak paydası, hasreti olan vatan, millet, bayrak, din, dil, şehit gibi kavramlardan uzaklaştırırsak, yarın-öbürgün bu vatanı koruyacak millet bulamayız. O yüzden açtığımız bütün çocuk parklarına şehitlerimizin, kahramanlarımızın isimlerini vermeye devam edeceğiz ki o gencecik evlatlarımız yarın sizlerin, bizlerin yerine geçtiğinde, bu ülkeyi yönetme sırası onlara geldiğinde bilecekler ki, bu vatan şehitlerimizin sayesinde vatan olmuş ve dimdik ayakta durmakta. Bunun için şehitlerimizin ismini veriyoruz” diye konuştu.