“İpsala-Enez yolunun tamamlanmasının ardından Enez-Keşan yolunun hayata geçirilmesi bölgemiz için büyük önem arz etmektedir” diyen Edirne Milletvekili Recep Gürkan’ın Bakan Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na verdiği soru önergesi şöyle:

“Edirne İlimizin Enez İlçesi Saros Körfezinin büyük yerleşimlerindendir. Uzun sahilleri, temiz denizi ve tarihi kültürel ve doğal zenginlikleriyle yaz aylarında 60.000’in üzerinde bir nüfusa hizmet vermektedir.

Ayrıca, Saros Körfezine kıyısı olan Enez ve Keşan ilçeleri yaz aylarında 250.000 nüfusa ulaşan kıyı şeridine hizmet vermektedirler.

Bu büyük nüfus yoğunluğunun yaz aylarında ortaya koyduğu trafik yoğunluğuna cevap vermek, yaşanan ve gittikçe artış gösteren trafik kazalarını önlemek ve Saros Körfezindeki turizm potansiyelini daha yukarılara çekebilmek için, Enez-Keşan Karayolunun yapılması büyük bir önem arz etmektedir.

Bu bağlamda;

Enez-Keşan yolunun yapımı ne aşamadadır?

Enez Keşan yolunun program, ihale, yapım süreçlerine ilişkin tarihler nedir?

Saros Körfezindeki turizm potansiyeline hizmet edecek Enez-Keşan Yolunun yapımını hızlandıracak adımlar atacak mısınız?”