GİZEM GÖRÜR

Siyasette belli bir tıkanıklığın olduğunun altını çizerek, sözlerine başlayan Şimşek, “Siyasette, rekabet konusunda belli bir eksiklik söz konusu. Tek başına AKP iktidarının domino ettiği bir tarzda yürüyor. Rekabet edebilecek ve siyasi alternatif olarak, karşılarına çıkacak bir parti kalmadı. Çünkü AKP, uzun zamandır uygulamış olduğu politikalarla, kendisine rakip olacak herkesi sindirerek yok etti. Böylece, kendi argümanlarını algılatıyor ve bunun üzerinden de, siyasetini yürütüyor. Seçim zamanlarında da, kendi lehine sonuçları çevirebiliyor. Alternatif olmayınca, insanlar kararını mevcut iktidar partisi AKP’den yana veriyor. Türkiye’de tıkanmış hale gelen muhalefet açmazını, açabilecek bir oluşum yaratılmaya çalışılıyor. Bu yeni oluşumunda başarılı olacağına inanıyorum.” dedi.

MHP’YE ALTERNATİF OLARAK, KURULAN BİR PARTİ DEĞİLDİR

Türkiye’de yeni bir partinin kurulacağını hatırlatan Gürsel Şimşek, sözlerine şöyle devam etti: “Kurulacak olan parti her ne kadar MHP içerisinden ayrılmış olan Meral Akşener, Ümit Özdağ ve Koray Aydın tarafından kurulsa da, MHP’ye alternatif olarak, kurulan bir parti değildir. Yeni kurulacak parti, Türkiye’deki tüm sosyal katmanlara hitap edebilecek bir yapı da olacak. Bugünkü iktidarın gidişatından mutlu olmayan ve tüm kitleleri arkasına toplayabilecek bir parti yapısı oluşturulmaya çalışılıyor. Bunu yürüten de, Sayın Meral Akşener’dir. Meral Akşener, bu süreci uzun zamandır bu yana sürdürüyor. MHP’den ihraç edildikten sonra partiye dönme konusundaki tüm hukuki yollar tıkandığı için Türkiye genelinde bir takım istişarelerde bulunuldu. Yapılan istişareler sonucunda, yeni bir partinin kurulması yönünde karar verildi. Yeni partinin, Ekim ayının ortalarına doğru kurulacağı dile getiriliyor. Bugün üzerinde durulan konu, partinin programıdır. Kurulacak olan partinin tüzüğü konusunda da ciddi çalışmalar sürdürülüyor.”

PARTİ İÇERİSİNDE BELLİ BİR KÜSKÜNLÜK VAR

Yeni partinin kurulmasıyla birlikte tüm Türkiye’de olduğu gibi Edirne merkezinde ve ilçelerinde teşkilatlanma çalışmalarının yapılacağını ifade eden Şimşek, “Edirne’de, teşkilatların kurulması konusunda görevlendirilecek insanlarımız olacak. Görevlerin verilmesiyle birlikte hızlı bir çalışma bölgemizde yapılacak. MHP’ye bakıldığında ise ciddi bir üye istifası ve kaçışı söz konusu. Edirne’de, MHP’ye gönül vermiş ve hizmet eden binlerce insan var. Ancak, son dönemde parti içerisinde yapılması istenen olağanüstü kongre ve demokratik taleplere karşı genel merkezin kapıları kapalı tutarak, bunları yaptırmama adına olağan bir gayret gösterdiler. Bunun neticesinde, parti içerisinde belli bir küskünlük var. Bu küskünlüğün yanı sıra referandumda, Genel Başkanımız Devlet Bahçeli ve genel merkezin, AKP’yle aynı kulvarda koşması nedeniyle, belli bir kırgınlığa neden oldu. Kırgınlık nedeniyle, istifalar yaşanıyor. Çünkü insanlar, Türkiye’de iktidar olabilecekleri yönündeki inançlarını kaybettiler.” şeklinde konuştu.

EDİRNE’DE MHP’DEN İSTİFA EDEN YÜZLERCE KİŞİ BULUNUYOR

MHP’den istifaların ilçe ve il teşkilatlarına değil, ilçe ya da il seçim kurullarına yapıldığını ifade eden Gürsel Şimşek, şöyle devam etti: “Parti teşkilatları zaman içerisinde, üyelerin istifalarının oluşmadığı yönünde açıklamaları oluyor. Ancak, kimse parti teşkilatlarına istifalarını vermiyor. İstifa etmek için bulunduğu şehirdeki seçim kuruluna veriyor ve en geç 15 gün içerisinde, üyeliği düşürülüyor. Dolayısıyla, bu istifalardan ilçe ve il teşkilatlarının haberi olmuyor. Şu anda, Edirne’de MHP’den istifa eden yüzlerce kişi bulunuyor. Teşkilatlar, üye listelerinin gelmesiyle birlikte yapılan istifaları anlayacaklardır. Fakat resmi olarak istifasını vermeyen ama yıllardır kurmuş olduğu gönül köprüsünü kırmış yüz binlerce insan bulunuyor. Dolayısıyla, bu gidişat MHP için çok olumlu değildir. Yeni kurulan bir parti içinde çok ciddi bir üye desteği olarak görülüyor. Edirne’de de, bunu göreceğiz ve görmeye de devam ediyoruz. Bugün seçilmiş bir ilçe teşkilatı olan Havsa’da da, toplu istifasını vererek, görevden ayrıldı. Diğer ilçe teşkilatlarında da görevden ayrılmayı ve istifa etmeyi düşünen çok insan bulunmaktadır.”

YENİ KURULACAK PARTİYE İLGİ BÜYÜK

Şimşek, sözlerini şöyle tamamladı: “Yeni kurulacak partiye, her kesimden çok ciddi bir ilgi görülüyor. Sadece MHP tabanın değil, tüm partilerden aynı ilgi var. Yapılacak seçimlerde, nasıl bir durumun ortaya çıkacağını hep birlikte göreceğiz.”

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ