Hacı Belediye Başkanı Cevdet Karagöz, dün yaptığı açıklamada, belde belediyelerinin kapatılıp muhtarlığa dönmesinin ardından köy olacak yerleşim alanlarının hizmet açısından çok şey kaybedeceğini dile getirdi.  

Nüfusu 2 binin altında olan beldelerin 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak yerel seçimlerle birlikte kapatılacağını ve artık başka bir belde ile birleşme şanslarının kalmadığını da belirten Karagöz, şöyle konuştu: “Bundan sonraki süreçte 6360 sayılı kanunda belirtildiği gibi İl Özel İdaresi 5 yıl hizmet edecek. İller Bankası’ndan nüfuslara göre payları gelecek. Ancak İl Özel İdaresi de bu durumdan zarar görecek. Yapılmamış imar çalışmaları var ve bunları İl Özel İdaresi yapacak. Yeterli elemanı, ekipmanı  var mı, borçlar var, ödeme yapılacak kısımlar var. Bu konuda birçok soru işareti var. Ayrıca belde de çok şey kaybedecek. Sonuç itibarıyla belediyeden muhtarlığa dönüyorsunuz. Belediyeler birer hizmet kurumu. Vatandaşa hizmet için var. Belediye gittikten sonra bu görevi kimler üstlenecek? Vatandaşlar, belediyeler kapandıktan sonra hizmeti kaymakamlıklardan bekleyecek.”  

VATANDAŞ MAHALLE OLACAKSA KÖY OLMAYA RAZI

Hacı Beldesi’nin komşuları olan Beyendik ve  İbriktepe ile birleşmeleri gündeme geldiğini ancak beldede ikamet eden vatandaşların bu iki beldeyle de birleşmeye sıcak bakmadığını kaydeden Karagöz,  “Trakya’daki halkın yapısı bu. Birçok beldede referandum yapıldı. Ancak vatandaş kendi ikamet ettiği yerin, adının gitmesini istemedi. Vatandaş köy olmasına razı ama mahalle olmasına karşı çıktı. Bizim beldemizde İpsala veya Keşan’a bağlanmamız söz konusu olsaydı vatandaş sıcak bakardı. Ancak Beyendik ve İbriktepe bizim gibi belde olduğundan diyerek böyle bir alternatife sıcak bakmadı” dedi.