Keşan’a doğalgaz gelmesi için yürütülen ve yürütülmesi gereken çalışmaların masaya yatırılması için her hafta Çarşamba günleri Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) Toplantı Salonu’nda yapılması kararlaştırılan toplantıların ikincisi dün Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan, Keşan İlçe Özel İdare Müdürü Metin Öztoprak, MHP Keşan İlçe Başkanı Doğuş Şimşek, TSO Yönetim Kurulu Mustafa Helvacıoğlu,  Keşan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Yörük, Keşan merkez mahalle muhtarları, esnaf odaları başkanları ve konuya duyarlı vatandaşların katılımı ile yapıldı. Kaymakam Bekir Dınkırcı’nın izinde olduğu için toplantıya katılmadığı belirtildi.

HELVACIOĞLU: ÖNCELİĞİMİZ KEŞAN’DA HAVA KİRLİLİĞİNİ EN AZA İNDİRMEK

Saat 12.00’de başlayan toplantı, Helvacıoğlu’nun bugüne kadar yapılan çalışmaları ve bundan sonra yapmayı öngördükleri faaliyetler hakkındaki sunumu ile başladı. Sunumunu slayt eşliğinde gerçekleştiren Helvacıoğlu, Keşan için gerekli olan 4 bin 500 sayısının ulaşılır bir rakam olduğunu ancak bunun halka çok iyi anlatılması gerektiğini söyledi. Keşan’da doğalgaz kullanımına geçmede kullanılan kömürün ilk öncelik olmadığını, bunu yanı sıra ilçemizde 30 bin aracın bulunduğunu kaydeden Helvacıoğlu, “Önceliğimiz Keşan’da hava kirliliğini en aza indirmek. Bunu halkımıza çok iyi anlatmamız gerekiyor. Bunun için oluşturacağımız platform çerçevesinde 20-25 bin trajlı bir ‘Doğal gaz’ gazetesi bastırıp halkımıza çeşitli kanallar vasıtasıyla dağıtmayı düşünüyoruz. Ayrıca mahalle toplantıları düzenleyerek halkımıza ulaşmayı düşünüyoruz. Doğal gaz aboneliği için başvurmayı düşünen ancak zamanı ya da sağlığı bu işi gerçekleştirmesine engel olan vatandaşlarımız için Doğalgaz Aboneliği Ulaşım Masası oluşturmayı düşünüyoruz. Bastırılacak afiş ve duyurular bilboardlarda, kahvehanelerde, işyerlerinde ve şehir içi dolmuşlarda asılarak vatandaşların dikkatleri çekilmeye çalışılacak.” diye konuştu.

ÖZCAN: BÜLBÜL, SİĞİLLİ YAKINLARINDAKİ VANADAN DOĞAL GAZ VERİLEBİLECEĞİNİ SÖYLEDİ

Belediye Başkanı Mehmet Özcan da burada yaptığı konuşmasına yeni aldığı bir bilgiyi aktararak başlamak istediğini belirterek, Edirne İl Çevre ve Orman Müdürü Abdullah Bülbülün önceki gün kendisini telefonla aradığını ve Siğilli yakınlarından geçen doğal gaz boru hattındaki vanadan Keşan’a doğal gaz verilebileceği konusunda BOTAŞ yetkililerinin söylemlerinin olduğunu bildirdiğini söyledi. Helvacıoğlu’nun sunumu sırasında önerdiği çalışmaların yapılması gerektiğini kaydeden Özcan, “Bu doğal gaz konusunu vatandaşlarımıza iyi anlatırsak ve gerekli olan güveni sağlarsak bu iş olacak” dedi.

Toplantı, katılımcıların yürütülecek çalışmalara ilişkin çeşitli değerlendirmelerde bulunmaları ve öneri sunmaları şeklinde bir saat kadar devam etti.

Önümüzdeki hafta aynı gün ve aynı saatte yapılması kararlaştırılan bir sonraki toplantıya kadar, Keşan’a doğal gaz getirilmesi kampanyası için bastırılacak olan gazete, afiş ve duyurulara ilişkin çalışmaların tamamlanma aşamasına getirilmesi, yapılacak kurumsal ve bire bir görüşmelerle doğal gaz aboneliği konusunda vatandaşların bilinçlendirilmesine devam edilmesine karar verildi.

Bir sonraki doğal gaz toplantısı 17 Eylül 2014 Çarşamba günü saat 12.00’de KTSO Toplantı Salonu’nda yapılacak.