Yenimescit Mahallesi Karanlıkdere Mevkii’nde yapılan 736 konutluk TOKİ Sosyal Konutları’nda bundan 20 gün kadar önce başlayan teslimatların hızlandırılması ve çevre düzenlemesi çalışmalarının biran önce tamamlanması isteniyor.

TOKİ Keşan Sosyal Konutları’nda hak sahibi olduklarını belirten bir grup vatandaş dün Halk Ekmek yanında bulunan bir kahvehanede toplanarak karşılaştıkları sorunları basınla paylaştı.

PARALARIMIZI YATIRDIK TELEFON BEKLİYORUZ

Bu konutların hak sahiplerine biran önce teslim edilmesini istediklerini belirten vatandaşlar, “Başka yerlerde yapılan bu tür sosyal konutlara insanlar yıllar önce taşındı hatta evler eskimeye bile başladı ama biz hala bekliyoruz. Keşan Sosyal Yardımlaşma Vakfı yetkilileri birçoğumuza 165 lira parayı bankaya yatır sonra bizden telefon bekle dedi ama biz parayı yatırmamıza rağmen günlerdir gelecek bir telefon bekliyoruz. İşler çok yavaş yürüyor. Vakıfta yürütülen işlerin hızlandırılması gerekiyor. Konutların anahtar teslimine 20 gün önce başlandı ama hala 1 blok bile dağıtılamadı. Bu işin hızlandırılmasını istiyoruz” diye konuştular.

AZARLANIYORUZ

Evlerinin ne zaman verilip verilmeyeceğini sormak için Keşan Sosyal Yardımlaşma Vakfı’na gittiklerinde azarlandıklarını da ileri süren vatandaşlar, “Şimdi yaz sezonu geldi bizler için her yerde iş imkânı var ama evlerimizin tesliminde yaşadığımız bu belirsizlik bizim elimizi kolumuzu bağlıyor. Telefon gelir diyerek bir yere ayrılamıyoruz. Yetkililerin bu soruna daha ciddi bir şekilde eğilmesini bekliyoruz” dedi.

ELKTRİKLER KESİLDİ

Önceki gece TOKİ Sosyal Konutları’nda elektriklerin birden kesildiğini de belirten vatandaşlar, “Bu da bizim için çok önemli bir sorun. Daha önceden çıkan bir borç varsa bu bir şekilde kapatılmalı ve bizler mağdur edilmemeliyiz. Ayrıca çevre düzenlemesi çalışmalarına da bir an önce başlanmasını istiyoruz” diyerek yetkililere seslendi.