Keşan Avcılar Derneği Kulübü Başkanı Hakan Çevikel, yaptığı açıklamada, 2015 yılı av sezonu hakkında değerlendirmede bulunurken, avcılık belgesi olmayan vatandaşların avlanamayacağına dikkat çekti.

ÖNÜMÜZDEKİ YIL SEZONUMUZUN BİRAZ DAHA UZATILACAĞI YÖNÜNDE DUYUMLAR ALDIK

Av sezonunun 21 Şubat 2016 tarihinde sona ereceğini belirten Çevikel, “Sıkıntılı olmayan, kurallara uyulan bir sezon yaşadık. Bölge dışarısından gelen yüksek sayıda avcı yoğunluk yaşattı. Özelikle ördek ve bıldırcın avında bölgeye rağbet gösterildi. Sezon başında yapılan üveyik avı geçmiş yıllara göre kısır geçti. Bıldırcın avında da durum aynı. Ancak ördek avında iyi avlar yapıldı. Tavşan avında da bereketli bir sezon oldu. Kurallara büyük çoğunlukla uyulması nedeniyle avcı arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ancak sezonu bitmesine rağmen tavşan avına devam edenlerin olduğu yönünde haberler alıyoruz. Tavşan avı 20 gün önce sona erdi. Şuanda yüksek ihtimalle tavşanlar gebe durumdalar. Her şeyden önce vicdanen bu ayvanların vurulması günahtır. Popülasyonun devam etmesi anlamında kurullar konuldu. Bu tip avcılığa devam eden arkadaşlarımızın eylemlerine son vermelerini istiyoruz. Bu şekilde av yapan arkadaşlarımızın derneğimize bildirilmesini istiyoruz. Önümüzdeki yıl sezonumuzun biraz daha uzatılacağı yönünde duyumlar aldık. Şubat ayının tamamı ve Mart ayının bir kısmı ördek avı anlamında eklenecek. Merkezi Av Komisyonu kararlarında bölge koşulları dikkate alınarak av sezonun bir ay daha uzatılması yönünde karar verilir. Yine Salı gününün de uçar avına dahil edilmesi yönünde isteklerimiz oldu. Bu yönde de olumlu bir düşünce var.” dedi.

DERNEĞİMİZİN AVCILIK KURSLARI DEVAM EDİYOR

Derneğin avcılık kurslarının sürdüğünü kaydeden Çevikel, “Şu anda yeni bir kurs açılacak. 25 kişinin başvuru yapması halinde kursumuz açılacak. Şu ana kadar 18 kişi başvuruda bulundu. Belge almak isteyen vatandaşlarımız derneğimize başvuruda bulunmalı. Avcılık belgesi olmadan av yapılması yasaktır. AB uyum yasaları dikkate alınarak çıkarılan yönetmelikle belge alınması her geçen gün zorlaşacaktır. Tüm av yapan arkadaşlarımızın bu belgeyi almaları gerekmektedir. Yakalanmaları durumunda ağır cezalar kendilerini beklemekte.” dedi.