Parti binasında saat 14.00’da başlayan ve bazı yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda, 19 Şubat 2012 tarihinde yapılan kongre ile göreve geldiklerini ve 1. yılı geride bıraktıklarını kaydeden Çevikel, bu zaman sürecinde parti teşkilatında köklü değişiklikler yaptıklarını söyledi.

Değişiklik sürecine AK Parti Keşan İlçe Kadın Kolu’ndan başladıklarını ve çok uyumlu bir birliktelik kurduklarını ifade eden Çevikel, açıklamasını şöyle sürdürdü:

SANDIK BAŞKANI VE GÖREVLİLERİ ATADIK

Keşan merkez, belde ve köylerimizde kurulan 237 seçim sandığı için her birinin başına bir başkan ve yöneticileri atandı. Bu arkadaşlarımızla her ay düzenli olarak toplanarak çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunuyoruz. Şu an için 800 AK Parti üyesi Keşan, belde ve köylerimizde sahada çalışıyor. Bu arada belde teşkilatlarımız yeniden kuruldu ve yeni yönetimler oluşturuldu. Keşan merkezinde bulunan 9 mahallemizde de en az bir yönetici ve 12 üyeden oluşan mahalle yöneticileri oluşturduk. Bu yöneticilerimiz ve üyeler mahallelerinde karşılaştıkları sorunları en yakından tespit ederek yaptığımız toplantılarda dile getiriyorlar.

GENÇLERİMİZDEN YOĞUN İLGİ GÖRÜYORUZ

Gençlik kolumuzu oluşturduk. Geçtiğimiz günlerde başkan atandı, şimdi yönetimi oluşturma çabasındayız. Bu konuda Keşanlı gençlerimizden çok yoğun bir talep görmekteyiz. Bu nedenle yönetim oluşturmakta zorlanıyoruz. Ancak sayısı sınırlı sayıda olan yönetim kurulu haricinde tüm talepleri değişik komisyonlarda görevlendireceğiz.”

MİLLETLE GÖNÜL KÖPRÜSÜ KURDUK

Ak Parti Keşan İlçe Teşkilatı olarak yaptıkları çalışmaların göstergesini de esnaf ve saha ziyaretlerinde gördüklerini ifade eden Çevikel, şunları söyledi: “Biz millet ile gönül köprüsü kurduk. Bizim bu ziyaretlerde amacımız siyaset yapmak değil, esnafımızın sadece sorunlarını dinlemekti. Biz hiçbir ziyaretimizde bize oy verin demedik. Bu kapsamda 22 bin Keşanlıyı Ramazan iftarları ile bir araya getirme imkânı bulduk. Keşan halkı bu iftarlarımıza büyük teveccüh gösterdi. Biz tüm danışma meclislerimizde de bunu defalarca dile getirdik. Keşan’a gerçek anlamda proje üretilmesi gerekmekte ve projelerin de hayata geçmesi gerekli. Bizim 10 aylık sürecimiz de bu projeleri üretmekle geçti. Son iki ayımız da bu projeleri kamuoyu ile paylaşma süreci ile devam etti.”

EN ÇOK ÖNEM VERDİĞİMİZ PROJEMİZ ORGANİZE SANAYİ

Açıklamasında Keşan ile ilgili projeler hakkında da bilgiler veren Hakan Çevikel,Ürettiğimiz projeler içinde Keşan’ın sıçrama tahtası olacak en önem verdiğimiz projemiz Organize Sanayi Projesi’dir. Biz teşkilat olarak bu projemiz için yoğun bir şeklide çalışmaktayız. Proje için Valimizden de Bakanımızdan da bu konuda gerekli sözleri aldık. Biz projemizin tartışılmasını da çok önemli bir gelişme olarak görüyoruz. Yapılacak yer hakkında da inşallah bu tartışmalar devam eder ve en uygun yeri Keşan halkı bulur. Yer bulunduğunda da biz çalışmalarımızı ona göre yapma fırsatı yakalayabiliriz. Yapılacak olan hastane projemiz de Keşan’a büyük katkı sağlayacaktır. Bölge hastanesi olacak olan bu hastanemiz hem Keşan’ın trafik sıkıntısından hem de diğer ilçelerimiz için büyük kolaylık sağlayacaktır.

MİLLETVEKİLİMİZİN SAĞLIK BAKANI OLMASI ELİMİZİ GÜÇLENDİRDİ

Milletvekilimizin Sağlık Bakanı olması, Keşan Ak Parti Teşkilatını daha da güçlendirmiştir. İspat Cami Mahallesi’nde bulunan askeri lojmanların bulunduğu alana Gençlik Merkezi yapılması için de ayrı bir çalışma gerçekleştirmekteyiz. Gençlik Merkezi’ni Keşan’a kazandırabilmek için gerekli tüm görüşmeleri yaparak, gençlerimize bu alanı kazandırmak için ısrarla üzerinde duruyoruz. Adliye Sarayı için de Bakanımızın yoğun bir çalışması vardır. Sanıyorum yakın bir süre içinde ihalesi yapılarak inşaata başlanacaktır. Bu adliye ile de Keşan’ın sıkıştırılmış halde bulunan Hükümet Konağı’nı da büyük ölçüde rahatlatmış olacağız” dedi.

 

Çevikel açıklamasının sonunda önümüzdeki günlerde bir Ankara ziyareti gerçekleştireceklerini ve Keşan’la ilgili olarak birçok bakanlık ile görüşeceklerini de ifade etti.