Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Keşan İlçe Başkanı Hakan Çevikel, KÖYDES Programı kapsamında Keşan’ın köylerinde kullanılmak üzere 400 bin TL aktarıldığını açıkladı.

AK Parti Hükümeti’nin Kırsal Kalkınma Projeleri içerisinde yer alan KÖYDES Projesi kapsamında, Keşan’ın köylerindeki acil sorunlarında kullanılmak üzere 400 bin TL’ye yakın bir para aktarıldığını bildiren Çevikel, bu paranın tamamen Hükümet’in desteğiyle gönderilen bir para olduğunu söyledi. Bu paradan, Edirne İl Genel Meclisi üyelerinin ya da başka bir kurumun talepte bulunamayacağını belirten Hakan Çevikel, şöyle konuştu: “Bu para yol, su ve kanalizasyon gibi acil sorunları olan köylerimiz için kullanılacaktır. Şu anda bu köylerimizin tespiti için çalışmalar yapıyoruz. Mevsim şarları müsaade ettiği sürece, öncelikle ikinci kat asfalt çalışması yapılmayan köylerimize ağırlık vereceğiz. Mevsim şartları müsaade etmediği durumda da, öncelikle su ve kilit taş ile ilgili olarak çalışma yapılacak.

Köy meydanlarında kilit taş ve asfalt yapılmayan köylerimizde asfalt çalışması yapamayacaksak, kilit taş çalışmasını yapacağız. Keşan’ın köylerindeki ihtiyaçları karşılamak için bu paranın gönderilmesinde Sayın Bakanımızın çok büyük katkısı olmuştur. Bu anlamda kendisine çok teşekkür ediyoruz. Bununla kalmayıp, ilerleyen zamanda bir ödenek daha gönderilecek. Derdimiz tüm köylerimizdeki anayolların asfaltlanmasıdır. Yakın bir zamanda bütün köylerimiz asfalt ile tanışacaktır.

TOZ VE ÇAMURDAN KURTULACAKLAR

Köyde yaşayan vatandaşlarımızı toz ve çamurdan kurtarmak istiyoruz. Bazı köy yollarındaki asfaltlar kötü durumda. Özellikle Türkmen-Kılıçköy arasındaki yolda yapılan çalışmalar kesinlikle yanlış anlaşılmasın. Bu yola mutlaka asfalt atılacaktır. Fakat bu yoldaki zemin çok bozulduğu için öncelikle stabilize çalışması yapılacak ve zeminin oturması sağlanacak. Daha sonra bu çalışmalar, asfaltın bozulmaması için bekletilecek ve son olarak ilk kat asfalt atılacaktır. Bu süreçte, bu köylerde yaşayan vatandaşlarımızdan biraz anlayış bekliyoruz. Ayrıca taşımalı eğitim sistemi olan köylerimize de yol anlamında öncelik verilecektir.”

PARA DENGELİ DAĞITILACAK

KÖYDES Projesi’nin, köylerdeki altyapı çalışmaları ile ilgili olduğuna dikkat çeken Çevikel, bu çalışmaların, yol, su ve kanalizasyon olmak üzere öncelik sıralaması olduğunu belirterek, bu sıralamaya göre, aktarılan ödeneği ilgili köylerde kullanacaklarını söyledi. Asfalt ve kilit taş yapımındaki maliyetin belli olduğuna ve bu işlerin kolay olmadığına değinen Hakan Çevikel,  paranın dengeli bir şekilde dağıtacağına dikkat çekerek, “Burada derdimiz, A ya da B partili köy değil, eksiği olan ve ihtiyacı diğerlerinden öncelikli olan köylerimizin dertlerine derman olabilmektir. Bu konuda, Köylere Hizmet Götürme Birliği ve Keşan Kaymakamımızdan da destek bekliyoruz” dedi.

İL GENEL MECLİSİ ÜYELERİ NEDEN SEÇİLDİKLERİNİ UNUTMAMALI

Uzunköprü’ye daha fazla para aktarılmasıa neden olarak, Keşan’dan daha fazla köye sahip olmasını gösteren Çevikel, bir başka nedenin ise Keşan’ın, 1’i AK Partili, 4’ü CHP’li olmak üzere toplam 5 tane Edirne İl Genel Meclisi üyesi ile temsil edildiğine dikkat çekti.

Çevikel, şunları söyledi; “Fakat her zaman dediğimiz gibi; İl Genel Meclisi üyelerimiz, neden seçildiklerini unutmamalıdır. İl Genel Meclisi bütçesinin hazırlanması sırasında, üyelerin yumruklarını masaya vurabilmeleri gerekiyor. Fakat şu dönem içerisinde biz bunu gerçekleştiremedik. İl Genel Meclisi’nden gelecek olan yatırımların köylere aktarılması konusunda, İl Genel Meclisi üyelerini çok da başarılı bulmuyorum. Bu anlamda İl Genel Meclisi üyeleri için oy kullanacak olan vatandaşlarımıza, bu oyu ne için kullandıkları çok iyi bir şekilde anlatılmalıdır. İl Genel Meclisi, oturulacak ya da parmak kaldırılacak bir yer değildir.

Özellikle kırsal kesimin ihtiyaçlarını orada anlatabilecek ve yatırımdan en yüksek payı alabilecek dirayetli ve basiretli yöneticiler seçilmelidir. İl Genel Meclisi üyelerinin çoğunluğu CHP’de. 2004-2009 yılları arasında getirilen hizmet ile 2009-2013 yılları arasında getirilen hizmeti milletimiz kıyaslıyor. Kıyaslamadan sonra görüyorlar ki 2004-2009 yılları arasında yapılan hizmetin 5’te 1’i, son dört yılda yapılmadı.”

ÇALIŞMAYAN BİR ZİHNİYETLE BÖLGEYE HİZMET GELMEZ

Köylere hizmetlerin getirilmemesine neden olarak AK Parti’nin gösterildiğini ve “İktidardan destek bulamıyoruz” denildiğini kaydeden Hakan Çevikel, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Bu iş böyle değil. Buraya gelen pay belidir. Bu payın Keşan’a ayrılması konusunda herkesin mücadele ederek masaya yumruğunu vurabilmesi gerekiyor. İl Genel Meclisi’nden o parayı Keşan için kopartması gerekiyor. Eğer o parayı kopartamıyorlarsa, suçu kendilerinde arayacaklar. Yapılan hizmetleri kendilerinin yaptığı hizmetmiş gibi anlatmaktan başka bir şey yapmadılar. Örneğin, Çeltik-Pırnarköy arasında yapılan yoldan bahsediyorlar. Bu yol orman yoludur. O yolun açılması için asıl mücadeleyi AK Parti ve Orman Müdürlüğü vermiştir. Fakat maalesef bu arkadaşlar sanki kendileri yapmış, çaba harcamışlar gibi ortaya çıkıp ‘Hayırlı olacak’ gibi cümleler kurarak, yapılan işi kendilerine mal etmeye çalışıyorlar. Keşke kendileri yapmış, keşke tüm köylerimiz asfaltlanmış, temel sorunları giderilmiş olsaydı. Biz de kendilerini alkışlasaydık. Ancak Keşan Belediyesi’nde olduğu gibi CHP, İl Genel Meclisi’nde de sınıfta kalmıştır. Bölgeye hizmet gelmemiştir. Bu da çok doğaldır. Çalışmayan bir zihniyetle bölgeye hizmet gelmesi de mümkün değildir. Bundan sonraki dönem farklı olacaktır. İl Genel Meclisi’nde de AK Parti’nin iktidarda olacağı bir süreç bizleri beklemektedir.”