Keşan İlçe Halk Eğitimi Merkezi yetkilileri, bu yıl düzenlenecek kurslarla, açık lise ders kitapları hakkında bilgilendirmede bulundu.

Dün, yeni dönem kursları hakkında gazetecilere bilgi veren yetkililer ilk önce Açık Lise kitapları konusuna açıklık getirdi, ardından da yeni kursların haftaya başlayacağını müjdeledi.

“AÇIK LİSE DERS KİTAPLARI DEĞİŞTİ”

Açık lise ders kitaplarının değiştiğini ve yeni kitaplar gelmediği için öğrencilerin internet üzerinden çalışabileceğini belirten yetkililer, konuyla ilgili şu bilgilendirmede bulundu: “2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı’ndan geçerli olmak üzere 9. sınıf matematik öğretim programı değişti. Geometri ve matematik aynı ders notunda birleştirilmiştir. Bu nedenle Matematik1-2’ ders notu geçerli değildir. Bunun yerine öğrencilere ekim ayının sonunda gönderilecek olan Dikey Yayıncılık’a ait Matematik 9 kitabı verilecektir. Bu ders notunun 1. ünitesi matematik 1,  2 ve 3. ünitesi, matematik 2 olarak okutulacaktır. Seçmeli ders ‘Hz. Muhammed’in Hayatı 1-2-3-4’ notu 2013-2014 öğretim yılı için basılmayacak olup bu ders notlarına Açık Öğretim Lisesi web sitesinde yer alan ders notları içeriğinden ulaşılabilecektir.

Yukarıda isimleri geçen ders notları değiştiğinden öğrencilerin, ellerindeki ders notu içerikleriyle Açık Öğretim Lisesi web sitesinde yer alan ders notu içeriklerini karşılaştırması yararlarına olacaktır. Web sitesinde yayımlanan ders notu içerikleri güncel olandır. Ders notu dağıtımı ekim ayının son haftası başlayacaktır. Muayene ve kabul işlemlerinin, ders notları teslim alındıktan sonra 5 (beş) iş günü içinde sistem üzerinden yapılması gerekmektedir.”

YENİ DÖNEM KURSLARI

Son olarak kurslarla ilgili de bilgi veren yetkililer, “Bu yıl Makina Nakışı, Giyim, Kadın Üst Giyim, Güzellik ve Saç Bakımı, Kalorifer Ateşçiliği ile İngilizce kursları açılacak. Kalorifer Ateşçiliği kursuna başvurular 1 Kasım tarihi itibariyle başlıyor. Bunun yanı sıra; İngilizce Kursu ise, önümüzdeki hafta başlayacak. Kurslar haftada 5 gün düzenlenecek.” dedi.