Keşan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliği, geçtiğimiz Cumartesi günü gerçekleştirildi.

Saat 19.30’da, Sevim Yenice Konferans Salonu’nda başlayan etkinliğe, Keşan Kaymakamı Nuri Özder, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mahir Sağlık, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlker Erarslan, TMO Keşan Ajans Amiri Ali Gücüyeter, Keşan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Turgut Yıldız, eğitimciler ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından İki Minareli Çarşı Camii Müezzini Osman Sav tarafından Kuranı Kerim Tilaveti okundu.

Kutlu Doğum Haftası’nın anlam ve önemiyle ilgili konuşmayı ise Keşan İlçe Müftlüğü Vaizesi Özlem Güneş yaptı. Kutlu Doğum Haftası içerisinde peygamberimizi anmak ve onun mesajlarını anlamak amacıyla çeşitli etkinliler düzenlendiğini ifade eden Güneş, “1989 yılından bu yana peygamberimizi anmanın ötesine geçip, anlama şuurunda olmak için, 2011 yılından itibaren de her sene bir tema üzerinde durmak onun yüce ahlakını anlamaya, anlatmaya, yaşamaya çalışıyoruz. Bu senede yüce dinimizin tevhid inancına, vahdet anlayışına dikkat çekmek ve bilinç oluşturmak amacıyla, ‘Hz. Peygamber Tevhid ve Vahdet’ temasını gündeme taşımıştır. İnsanlığı diriltmek, insanlığı yaşatmak ve insanlığı yüceltmek için ‘Gelin birlik olalım’ çağrısıyla peygamberimizin örnekliği çerçevesinde, bu konuyu ele alacağız. İnsanlığın topyekun sıkıntılı süreçlerden geçtiği şu günlerde, parçalanan zihinlerin, yaralanan gönüllerin tamirine katkı sağlanacaktır. Bu vesileyle kutlu doğumunuzu tebrik ediyorum, hepimiz için hayırlara vesile olmasını yüce rabbimizden diliyorum.” dedi. Daha sonra ise Keşan Halk Eğitim Merkezi müzisyenlerinden oluşan ilahi grubunun dinletisi gerçekleştirildi. Program, Mehmet Ali Kuş yönetiminde hazırlanan ve Keşan Halk Eğitimi Merkezi kursiyerlerinden oluşan semazenlerin sema gösterisi ile sona erdi.