Keşan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı yıl sonu sergileri, dün, Yenimuhacir Beldesi’yle sürdü.

Yenimuhacir Belediyesi Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen, geleneksel el nakışları ve kuaförlük sergilerinde, toplam 29 kursiyere belgeleri, düzenlenen törenle verildi.

Törene; Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Feryaz Yüksel, Keşan Orman İşletme Müdürü Sebahattin Canbakkal, Keşan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Eralp Kula, Keşan İlçe Emniyet Müdür Vekili Komiser Yardımcısı Hasan Kızıldemir, Edirne İl Genel Meclisi üyeleri, Yenimuhacir Belediye Başkanı Recep Ordu, Belde Belediye başkanları, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, CHP Keşan İlçe Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Kanışkan ile diğer ilgililer katıldı.

Sunuculuğunu Keşan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Makine Nakışı Öğetmeni H. Aysel Pelvan’ın yaptığı program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı. Daha sonra konuşmalar yapıldı. 

KULA: DAHA FAZLA KURSİYERE ULAŞMAMIZ LAZIM

İlk olarak söz alan Eralp Kula, Avrupa Birliği’ne girme arifesinde olan Türkiye’de, halk eğitimi anlamında daha fazla kursiyere ulaşmaları gerektiğini söyledi. Kula, “Bu sayede, daha fazla kalifiye elemanla ülkemizin kalkınmasına hizmet etmek istiyoruz.” dedi.

 

ORDU’DAN KATKIDA BULUNANLARA TEŞEKKÜR

Daha sonra söz alan Recep Ordu ise bu yıl dördüncüsünü düzenledikleri sergide emeği geçenlere teşekkür etti.

 

YÜKSEL: KURSLAR, PSİKOLOJİK TEDAVİ MERKEZLERİDİR

Ordu’dan sonra mikrofona gelen Feryaz Yüksel ise Halk Eğitimi Merkezi tarafından düzenlenen kurslara farklı açıdan bakılması gerektiğini vurgulayarak, bu kursların, kursiyerlerin becerilerini sergilemesinin yanı sıra psikolojik tedavi amaçlı olduğunu da iddia etti. Yüksel, “Kursların, sosyal ve psikolojik yönleri de var. Bu kurslar, komşular arasındaki sosyal ilişkileri düzenlemesinin dışında, doktora ihtiyaç duymayan psikolojik tedavi merkezleridir.” dedi.


DINKIRCI: KURSLAR, BÖLGEYE TURİZM GİRDİSİ YARATABİLİR

Son olarak konuşan Bekir Dınkırcı, 29 kursiyerin özverili çalışmaları sayesinde başarılı olduklarını belirterek, yapılan çalışmaların geleneksel bazda kalmasını istemediğini ifade etti. Dınkırcı, şöyle dedi: “Bu kadar emeğe ve alınterine teşekkür ederim. Biz bu ve buna benzer çalışmaları, bölgemizin kalkınması yolunda geliştirebiliriz. Bu sayede istihdam ve üretim artacaktır. Bu kurslarda edindiğiniz el sanatları, ileride bölgemize milyonlarca liralık turizm girdisi yaratabilir.” dedi.

 

PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Konuşmaların ardından Keşan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Halk Oyunları Ekibi gösterisini sundu. Ardından, kurs öğretmeni Öznur Kızıldemir nezaretinde geleneksel makine nakışı kursunu bitiren 14 kursiyer ile kurs öğretmeni Nursel Kenar nezaretinde kuaförlük kursunu tamamlayan 15 kursiyer, belgelerini başta Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı olmak üzere, diğer katılımcıların elinden aldı.

Belgelerin dağıtımının ardından geleneksel makine nakışı sergisi açılışı yapıldı. Son olarak katılımcılara, pilav, ayran ve tulumba tatlısından oluşan mönü ikram edildi.