Baygüller  Unlu Mamuller Gıda Maddeleri Sanayi Tic. Ltd. Şti.  Tarafından işletilen Keşan Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, toplam 350 bin liralık bir yatırımla modern hale getirildi.

Fırının modern hale getirilmesi ve tam kapasite ile çalıştırılmaya başlanması nedeniyle Belediye Başkanı Mehmet Özcan,  Belediye Başkan Yardımcıları Sabri Küçükkarakaş, Cemil Kılavuz, Halk Ekmek Şirketi Sorumlusu Belediye Meclis Üyesi İlhan Boz, Belediye Meclis Üyeleri , Ercan Ersoylu, Alemdar Özbay, İsmail Özkan,Nurettin Soysal, Zeynep Gürel, Necati Görür, dün saat 12.00 de işyerini ziyaret ettiler.

Fırın İşletmecisi Necmettin Baygül, yeni fırın sistemi hakkında basına bilgi vererek, yenilenen teknoloji ile saatte 1.500 ekmek üretilebileceğini ve maliyetinin 350 bin TL olduğunu söyledi.

AMACIMIZ REKABET DEĞİL

Baygül: şöyle konuştu: “Bölgemizde bu tür fırın ilk defa hayata geçti. İlklere imza atılması başkanımın görev süresinde oldu. Başkanım hep ilklere imza attı. Bu otomatik fırınımız onun sayesinde gerçekleşti. Akşam 17.00-17.30 a kadar sıcak ekmek üretme şansımız da oluyor. Ondan aldığımız şevkle biz de ilklere imza atmaya başladık. Benim özellikle vurgulamak istediğim yerel yönetimle özel sektörün böyle bir başarıya imza atmadır. Bu da sayın başkanımın ve meclis üyelerimin sayesinde olmuştur. İyi bir hizmet olmuştur. Amacımız hiçbir kimseyle rekabet yapmak değil. Önemli olan halka en kaliteli ve en standartlar ölçüsünde ekmek üretmek.

TARİH HAYELLERİNİ GERÇEKLEŞTİRENLERİ YAZIYOR

Artık eski fırıncılık sektörü yavaş yavaş sona eriyor. Başkanımın geçen gün bir teleferik  hayali vardı. Benim de 27 yıllık meslek hayatımda böyle bir fırına kavuşmayı hayal ediyorduk. Başkanımız ve meclis üyelerimizin sayesinde bu hayale kavuştuk. Tarih hayallerle yaşayanları değil, hayallerin gerçekleştirenleri yazıyor” dedi.

Başkan Özcan’da burada yaptığı kısa konuşmada yeni sistemin hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Daha sonar yeni makinalarla kurulan sistem çalıştırılarak ekmek hamurları fırına verildi.

15 dakika kadar sonra fırından çıkan sıcak ekmeklerle, konuklara ekmek arası kaşar ve çay ikram edildi.