Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Keşan İlçe Başkanı Hakan Çevikel, Ramazan Bayramı’ndan sonra Keşan’daki siyasi sürecin iyice hızlanacağını AK Parti’de de aday adalık sürecin başlayacağını söyledi.

Çevikel, Keşan Belediyesi Halk Ekmek Şirketi’nin bilançosunun CHP’li yöneticiler tarafından açıklanmadığını iddia ederek, bu durumun böyle sürmesi halinde AK Parti’li Belediye Meclisi üyeleri tarafından Eylül ayında bilançoyu resmi olarak isteyerek, AK Parti teşkilatı olarak açıklayacaklarını belirtti.

Ramazan ayı boyunca verdikleri iftarlarda 30 bin kişiyle beraber olduklarını dile getiren Hakan Çevikel, şunları söyledi: “Tüm milletimizin Ramazan Bayramını kutluyorum. Ramazan’da 30 bin Keşanlı ile birlikte doluk. Ramazan iftarlarımız boyunca temizlik açısından desteğini esirgemeyen Keşan Belediyesine teşekkür ederim. Biz de çalışmalarımızı yapacağız. Siyasi sorumluluk almak kolay değildir.”

“ASIL UCUBE, KENDİ BÜNYELERİNDE BARINDIRDIKLARI VE AKÇELİ İŞLERİNİ GÖRDÜKLERİ HALK EKMEK ŞİRKETİ’DİR”

AK Parti için önemli olan ve hâlâ açıklanmayan birçok meselenin olduğunu savunan Çevikel, “CHP aday adayları tarafından açıklanmayan, eski ilçe başkanı tarafından irdelenmeyen, ayrıca şu anki Cumhuriyet Halk Partisi Keşan İlçe Başkanı olan Vedat Koyuncu tarafından da gündeme getirilmeyen ve milletten saklanan bir ucube var. Ucube kelimesini de belediye başkanının ağzından söylüyorum. Sayın Başkan yeni yapılacak hastane için ucube demişti. Aslında milleti kandırmaktadır. Asıl ucube, kendi bünyelerinde barındırdıkları ve akçeli işlerini gördükleri Halk Ekmek Şirketi’dir.  Halk Ekmek Şirketi’nin şu anda kasasının dolması gerekmektedir. Şu anda Erikli başta olmak üzere birçok yazlıkta yoğun bir ticari alış veriş içerisindedir. Maalesef ki geçen yıl cesaret örneği gösterip açıkladıkları rakamları bu sene hâlâ Keşan kamuoyu ile paylaşmamaktadır. Neyi gizlediklerini biz aç çok tahmin ediyoruz. Geçen sene verdikleri sözün altında kalacaklardır. Açıklanmaması tamamen Keşan halkına bakış açısını göstermektedir. Millete olan bakış açıları hep tepeden, patronvari ,hükmeden bir bakış açısıdır. Hesap vermeleri gereken Keşan halkı onlardan Halk Ekmek’in bu yılki kâr ve zararını, kimlere kaç paraya hangi yerlerin verildiğini, hizmet alımı yoluyla ne kadar işçi çalıştırıldığını, kazanılan paraların nereye harcandığını sormakta ve bir an önce açıklamasını istemektedir.” dedi.

“EĞER AÇIKLAMAZLARSA EYLÜL’DE BİZ AÇIKLAYACAĞIZ”

Bu konuyu ısrarla sorduklarını ve takipçisi olacaklarını kaydeden Hakan Çevikel, şöyle devam etti: “Halk Ekmek’le ilgili bilançolar neden açıklanmaz?  Burada çalıştırılan elemanlar ne şekilde çalıştırılmakta? Hizmet alımı ile kaç tane personel çalıştırılıyor? Yapılan kiraların bedeli ve miktarı nelerdir? Kimlere verilmiştir? Bu yıl içerisinde kaç tane işletme yandaşlara peşkeş çekilmiştir. Bunları tek tek Keşan Belediye Başkanının, Halk Ekmek Müdürü’nün ve Halk Ekmekten sorumlu Belediye Meclis üyesinin ortaya çıkararak en azından kafalarını kumdan çıkararak Keşan halkına açıklamaları gerekmektedir. Şayet açıklamayacaklarsa Eylül ayı içerisinde Belediye Meclis üyelerimiz aracılığıyla kendilerinden resmi olarak bunların rakamlarını alacağız. Keşan AK Parti ilçe Teşkilatı olarak açıklayacağız. Biz bu tür siyaseti istemiyoruz. Fakat bizi buna mecbur bırakıyorlar. Açıkçası da bu işte vebali ve sorumluluğu olan kimler varsa ilgili makamlara hesap sorulmasını talep edeceğiz.”

“BAKAN ORTALAMA HER HAFTA BURADA, CHP’Lİ MİLLETVEKİLLERİ NEREDE?”

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun bölgeye önem verdiği için ortalama her hafta bölgeye ziyarette bulunduğunu söyleyen Çevikel, “Mehmet Müezzinoğlu, Sağlık Bakanı olduktan sonra bazı kesimler bakanı Keşan’da göremeyeceğiz diyorlardı, şimdi ise Bakanın sık sık Keşan’ı ziyaret etmesinden rahatsızlık duyuyorlar. Bunun yanında iki CHP’li milletvekilini uzun zamandır bölgede göremiyoruz. Şimdi o kesimlerin yüzleri kızarıyordur. Bu sık gelmesiniz ilk müjdesini daha önce almıştık. 200 yataklı Keşan Devlet Hastanesi yakın zamanda faaliyete geçecek. Kurban Bayramı’na kadar temel atılacaktır. Kuru bir bina yapılmıyor. Tüm tesisat ve donanım, yapılacak olan hastanede olacak.” şeklinde konuştu.