Demokratik Sol Parti Keşan İlçe Yönetim Kurulu üyesi ve Basın Sözcüsü Erdoğan Aksoy, dün parti binasında yaptığı açıklama ile ülke ve Keşan gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Aksoy’un basın toplantısına Başkan Yardımcısı Yusuf Nalbantoğlu da katıldı.

 Eski Adliye Binası’nda bulunan İlçe Teşkilatı’nda 12.00’de başlayan toplantıda önce ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Aksoy, yaşam hakkının dokunulmaz bir hak olduğu bilinciyle halkın istek ve doğrularını bilen DSP’nin, keyfi uygulamalara her zaman ve her koşulda karşı olduğunu kaydetti. Aksoy, açıklamasında halkın hem genel hem de Keşan’daki yerel iktidar tarafından oyalanmakta olduğunu da ifade etti.

İKTİDAR, SORUNLARI ÇÖZMEK YERİNE, YENİ PROBLEMLERLE HALKI OYALIYOR

DSP Genel Başkanı Dr. Masum Türker’in “Gezi direnişi” hakkında söylediği “Birikimin sonucunda meydana gelen patlama” değerlendirmesini hatırlatarak sözlerine devam eden Aksoy, şunları söyledi: “Dış tertip ve destekleme darbeyle düşürülen Irak, Mısır, Libya, Tunus yönetimlerine ‘Oh iyi oldu’ derken, darbeyle işbaşına gelip ve darbeyle giden Mısır yönetimine destek olmaya verilecek anlam açıktır. Yandaşlar, iktidarı nasıl ele geçirirse geçirsin, önemli olan iktidara gelmek. 11 yılını çoktan dolduran iktidar, gelir eşitliği, üretim alanları, iş güvenliği gibi çeşitli konularda oluşan sorunlarının çözümünü bir kenara bırakıp oluşturdukları problemlerle halkımızı oyalamaktadırlar.

KEŞAN HALKI, DOĞALGAZ KONUSUNDA OYALANDI

Sözlerine yerel gündeme ilişkin konularla devam eden ve “Keşan’a doğalgaz gelecek mi?” sorusunu yanıtlayan Aksoy, “Bu konuda Keşan’ımızda da uygulanan yöntem budur. Yıllardır doğalgaz ile yapılan açıklamaları, bilimsel durumun ve ticari çıkarın ne olduğunu düşünmeyen halkımız okudu. Doğalgaz gelecek haberleri için kimi gülüp geçti, kimi de kendine umut yarattı.” dedi.

PROBLEMİ OLUŞTURUP ÇÖZÜM GÖSTERMEK AKILLICA BİR İŞ DEĞİL

Bir süredir “Temcit Pilavı” gibi öne sürülen doğalgaz açıklamalarının, içinde bulunduğumuz şu günlerde yeni bir boyut kazandığını belirten Aksoy, bu konuda yapılan açıklamaların somut verilere dayanmadığını ileri sürerek, “Öncelikle bu sorulara yanıt verilmelidir. Tabi abonelik için alınan paranın gerekçesi ve yarını hakkındaki soruyu da bir kenara bırakmayalım. Doğalgazın savunmasında hava kirliliği ön plana çıkarılarak kömür başta olmak üzere diğer yakıtlar, keyfi plan tadilatları, kirlilik oluşturanların denetiminden sorumlu olanların denetim ve aksaklıklar için yaptırım uygulamaktan kaçı üzerinde durulmaktadır? Problemi oluşturup çözüm göstermek akıllıca bir iş olmadığı gibi Trakya altındaki petrol ve doğalgaz rezervlerini gözlerden kaçırarak dışa bağımlı çözümün ancak anlaşmaları yapanlara yaradığı konusunda basında çıkan haberleri unutmamak gerekir” dedi.

YA DA AKILLARA BAŞKA ŞEY GETİRİR

Hükümet ve Sağlık Bakanlığı tarafından Keşan’a çağdaş sağlık hizmeti sunma çalışması yapılacağı görüntüsü vermeye çalışıldığını ve bu durumu büyük bir dikkatle izlediklerini belirten Aksoy, yeni hastane için harcanacak her kuruşta tüyü bitmemiş yetimin hakkı olduğuna dikkat çekerek öncelikli olarak, Sorularına cevap verilmesi gerektiğini söyledi. Aksoy, sözlerini şöyle sürdürdü: ya da denmesi, kaynak israfını ve çıkar dağıtımını akıllara getirmektedir. İktidar isteği doğrultusunda yapılacak yer tespiti ile şimdi kullanılmakta olan hastane binaları ve arazisi ne amaçla, kim tarafından kullanılacak?

İNSANLARIMIZI BİR ÇUVAL KÖMÜR, BİR TORBA YİYECEKLE KANDIRMAYALIM

İktidarın günlük politikalarla değil, gerçekçi veri ve analizlerle her türlü gereksinmeleri karşılamaya özen göstermelerini dilerken şunu da hatırlatmayı bir görev biliriz: Kırılgan hale getirilen ekonomimizde yarının bile görülemediği ülkemizde; işi, ekmeği olmayanımızı, bir çuval kömür ve bir torba yiyecekle kandırmayalım. Onların çalışıp üretme isteklerine çare olalım ancak kaynak israfı yapmadan ve haksız kazanç sağlamadan.”

 Aksoy, açıklamasının sonunda tüm partililerin ve Keşan halkının Ramazan Bayramını kutladı.