CHP Geleneksel Bahar Yemeği yapıldı. Partinin Meclis grubu üst düzey yöneticilerinden Muharrem İnce konuk olarak bulundu. Bu yemek programında Keşan Belediye Başkanı bundan önceki programlardaki gibi yine konuşmadı.

Özcan bilinçli olarak ilçe yönetimince mi konuşturulmuyor? CHP’nin diğer ilçe ve ilden gelen konuklara konuşması şık olmaz mı?

Perçem düşmüş, kel görünmüştür. CHP’de ilçe yönetimi ile Belediye Başkanı Özcan ve çevresi arasında uyum yoktur. İlçe kongresinin ardından bu uyumsuzluğu gidermek isteyenler sonuç alamadı. Yerel seçim yaklaşırken bu durumun giderek tırmanması hoş değil.

Yemek programında Özcan’a konuşma hakkı verilseydi önceden bildirilmesi gerekirdi. Ha öneri yapılır da Özcan konuşmazsa o ayrı bir şey. Ancak Sayın Özcan’ın bahçeye girişi bile anons edilmemiş. Burası da dikkat çekicidir.

Özcan’ı dikkate almayanlar yanılırlar. Mehmet Özcan CHP’nin Keşan Belediye Başkanıdır.

Bireysel hataları olabilir. Toplumsal anlamda yanlışları olabilir. Siyaseten hataları olabilir. Etrafındakilerin bu yapılan hatalarda rolü var mıdır, yok mudur? Bunu değerlendirmek tamamen Özcan’a aittir.

Yönetim Kurulu kaç ayak üzerine kuruludur? Yani parti içi grupçukların koalisyonu mudur? Kendi içlerinde birleştikleri tek şey vardır. O’da Mehmet Özcan’a muhalefet etme.

Yerel seçim yaklaşıyor. Yerel seçimde bu yönetimden aday adayı olmak için ayrılacakların sayısı kaçtır? Yeni yapılanma oluşumda yerel seçimi götürebilecek bir kadroyu CHP içinden çıkarır. Bu konuda kimsenin tereddüdü olamaz.

Ancak “Hamdım, piştim, oldum”da tam ifadesini bulan bir yapı gerekli. Çünkü bu kez yerel seçim kolay geçecek gibi değil.

CHP’liler birbirinden kama çıkarmak gibi davranmaktan vazgeçmeliler. Birbirini kucaklamalılar. Mehmet Özcan’ı dikkate almamak rakipleri sevindirir. Onları yüreklendirir. Onları umutlandırır. Umutsuzlukları umuda dönüşüyorsa AKP’nin, bunda en önemli etken CHP içinde yaşananlardır.

Sorumluluk bilicinde tutarlı yürümek. İç rekabette kırılganlık yaşamamak. Bunların dışında Özcan’ın da siyaseten icraatının bireysel, toplumsal ve siyasal anlamda kendine ne kattığını, kendinden ne götürdüğünün hesabını yapması günü çoktan gelmiş çatmıştır.