YALÇIN BİTİKLİ-BÜLENT SAYLAM

Ölüm kanallarına benzetilen bu kanallarda herhangi bir aracın kayıp düşmesi halinde kurtulma şansının nerdeyse sıfır olduğu, bilgilendirici ve yön gösterici bir işaret, bir uyarı tabelası da bulunmuyor. Bu kanallara düşenin kurtulma şansı nerdeyse sıfır.
Ancak tam dolu olduğunda kurtulma şansı var.
BU KANALLARA ÇOK DİKKAT ETMENİZİ ÖNERİYORUZ

Enez Avcılar Kulübü Başkanı Yalçın Bitikli, Hamzadere Barajına ait su kanalları konusunda avcıları uyardı. Bitikli, su kanallarına yakın köyleri ziyaret ederek burada mağdur köylülerden bir araya geldi.
Enez Avcılık ve Atıcılık Spor Kulübü Derneği olarak, uyarılarda bulunan Bitikli, “İster üyemiz olsun, ister üyemiz olmasın, Enez, Işıklı, Sütçüler vs, civarında, Keşan, Akhoca, Orhaniye, vs civarında, sulama kanalları olan bölgelerde, ava gidecek olan, tüm yurt avcılarımız, bilhassa karlı, sisli, buzlu, havalarda bu kanallara çok dikkat etmenizi öneriyoruz.” dedi.

YALNIZ AVA GİTMEYİN

Kanallar bölümünde avcılık yapanların tek başına avlanmamalarını tavsiye eden ve kanala inildikten sonra nasıl çıkılacağı konusunda da önerilerde bulunan Bitikli, şunları söyledi: “Herhangi bir av düşürüp almak istediğinizde, kayıp düşerseniz kanal boş olsa bile çıkmanız nerdeyse imkansız, arkadaşsız gitmeyin. Yanınızda üç dört metre ip bulundurun.”

ZAVALLI HAYVANLARIN TIRNAKLARI BİTMİŞ

Akhoca Köyünün eski avcılarından Üzeyir Meriç de bu kanallara acil önlem alınmasını ifade ederek, şöyle konuştu: “Bu ölüm kanallarına mutlaka acilen önlem alınmalı. Geçtiğimiz yıllarda, bu kanallara, 50/60 yaban domuzu düşmüş ve avcılar çoğunu vurmuş, domuzlar bu kanallardan saatlerce çıkmaya uğraştığından zavallı hayvanların tırnakları bitmiş. Bir arkadaşları da yaz günü iddia üzerine kanala ben çıkarım deyip suya atlamış ancak ne kadar uğraşsa da, çıkamamış ve iddiayı kaybetmiş.”

MUTLAKA BİR ÖNLEM ALINMALI

Bölgede hayvancılık yapan Ali Dinç de başında geçen olayı şöyle anlattı: “Geçen yıl su almak isterken ayağı kayıp düşmüş, mutlak bir ölümden tesadüfen bir yere tutunarak kurtulmuş.
Buralara tel örgüler yapılana kadar, ip, basamak, oluk, demir merdiven, vs mutlaka bir önlem alınmalı.”