Dr. Rıfat Osman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Türk Dili ve Edebiyatı Hasan Avcu, İsviçre’nin Cern şehrinde yapılacak bilimsel eğitime katılacak.

Avcu, Cern’de bulunan akademisyenlerce oluşturulan bir komite tarafından, çeşitli kriterlere ayanarak Türkiye’de görev yapan öğretmenler arasından, yapılan puanlama sonrası, en yüksek puan alanlar arasından seçildi. 

Okul Müdürü Ahmet Küçük, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “731 başvuru içinden 36 eğitimcinin seçildiği listeye okulumuz öğretmeni Hasan Avcu’nun girmiş olması, okulumuz ve bölgemiz adına gurur verici olmuştur. Tebrik ediyor, başarıların devamını diliyorum.” dedi.

CERN’DE GERÇEKLEŞECEK EĞİTİM HAKKINDA

Cern’de uluslararası öğretmen eğitimi ve diğer ulusların öğretmenlerinin eğitimleri gerçekleştirilmektedir. Program, Cern’in resmi Türk Öğretmen Eğitimi programıdır. Dersler Cern’deki akademisyenler tarafından verilir. Katılımcılar, uzmanlardan sunumlar, Cern yerleşkesinde bilimsel geziler, sergiler ve deney uygulamaları ile hızlandırıcı ve parçacık fiziği konularında bilgi alırlar. Bilimsel düşünceyi ve bilim sevgisini gençlere aşılamanın daha etkin yollarını bulmaya çalışırlar.

Türkiye’ye geri döndüklerinde ise katılımcıların bilim elçiliği yaparak konuları geleceğin fizikçilerine, mühendislerine, bilişimcilerine ve bilime meraklı herkese aktarmaları beklenir.