S.S. Keşan Merkez Sulama Kooperatifi Başkanı Hasan Nalbantoğlu, dün yaptığı açıklamada, yegâne su kaynakları olan Kocadere Göleti’nde, su seviyesinin bu yıl da en üst seviyelere ulaştığını bu nedenle kendi sorumluluk sahalarında bulunan kesimde önümüzdeki yaz su sıkıntısı yaşanmasının söz konusu olmadığını söyledi.

BU YIL DA SU SIKINTIMIZ OLMAZ

Özellikle son birkaç haftadır bölgemizde etkili olan yağışlar nedeniyle yegâne su kaynakları olan Kocadere Göleti’nin yeteri kadar su alarak adeta kabına sığmaz bir duruma geldiğini kaydeden Nalbantoğlu, şöyle konuştu: “Bu nedenle göletin bazı kapaklarını açarak suyun bir kısmını kanallara bıraktık. Şu anki su seviyemiz geçen yılın aynı dönemlerine denk bir durumda. Bu yıl da bizim sulama sorumluluk sahamızda bulunan yaklaşık 2 bin 500 dönümlük alanda su sıkıntısı yaşanmaz diye düşünüyorum. Göletimizin geçen yıl da bu zamanlarda su seviyesi aşağı yukarı bu seviyedeydi sezon boyunca hiçbir sıkıntı yaşamamıştık.”

BİN 500 DEKAR ÇELTİK EKİLİYOR

Nalbantoğlu, 2 bin 500 dekar kadar olan sulama sahalarında, bin 500 dekar kadar çeltik, bin dekar kadar da diğer yazlık mahsullerinin ekişlinin yapıldığını da kaydetti.