MEHMET AYTAÇ

Açılış töreninde konuşan Havsa Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan, vatandaşların artık rahatlıkla pazar alışverişini yapacağı, esnafın yağmurdan, kardan, güneşten etkilenmeden rahatlıkla ticaretini yapabileceği, güzel bir pazar yeri yaptıklarını ifade ederek şöyle konuştu: “Tabi klasik anlamda baktığımızda, belediye olarak bunun yanında kapalı otopark ve farklı alternatifler olabilir. Farklı şekillerde kullanılabilecek büyük, ferah bir mekân görüyoruz. Ama bir de artık bizlerin yeni dönemde, yeni bir belediyecilik anlayışıyla 2022 penceresinden baktığımızda gördüğümüz, burada sürdürülebilir, yeşile uyumlu, kalkınmacı ve en önemlisi de akıllı bir belediyecilik anlayışı görüyoruz. Göreve geldiğimizde bir şeyin farkına vardık. Maalesef belediyelerimizin imkânları son derece verimsiz kullanılmış. Neredeyse tasarruf getirebilen hiçbir alan hiçbir işlem kalmamış. Biz göreve geldiğimiz günden bugüne çalışmalarımızda iki hususa çok dikkat ettik. Birincisi yaptığımız işlerde tasarruflu davranmak, ikincisi ise verimli olmak. Tabi bu kavramlar, size söylediğimde havada kalabilir. Ancak bizler bunu ete kemiğe büründürmeye çalıştık. Burada temel belediyecilik anlayışının dışına çıkarak yeni bir pazaryeri konsepti kurduk. Kendi elektriğini kendisi üretecek, belediyenin enerji giderlerini olabildiğince düşürecek, yeni nesil bir pazaryeri kurduk. Biz bu pazaryerinin maliyetiyle belki bir buçuk iki pazaryeri daha kurabilirdik. Ancak tasarruflu olmak zorundaydık. Belediyemizi, devletimizi ve milletimizi korumak zorundaydık. Bu anlayışla bugün üzerinde metrekareye 80 kilogram bir yük taşıyabilen ve güneş enerji panellerinin yüksek verimini sağlayan çatı eğimiyle pazaryerimizi kurmuş olduk.”

VALİ KIRBIYIK: “HAVSA POTANSİYELİ ÇOK YÜKSEK BİR İLÇE”

Açılış töreninde konuşan Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık ise, güzellikler paylaştıkça kıymetli olduğunu ifade ederek; “Bugün burada da Havsa Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen kapalı pazaryerinin açılışı nedeniyle bir aradayız. Ortaya çıkan eser gerçekten güzel ve etkileyici bir eser olmuş. Gerek bölge ve pazarcı esnafımıza gerekse vatandaşlarımıza, sıcak yaz günlerinde, yağmurlu bahar günlerinde, soğuk kış günlerinde çok ciddi katkı sağlayacağını değerlendirdiğimiz bir imkânı tesis olmuştu. Bu çerçevede ben belediye başkanımızı ve ekibini üretken kutluyorum. Tabi projenin çevreci yönünü önemsediğimi ifade etmek istiyorum. İnşallah en kısa zamanda belediye başkanımız çalışmaların bu yönde de devam ettiğini ifade etti. Gerekli kaynağı bulup tahsis edip buradaki güneş paneliyle beraber projeyi taçlandırması gerektiğini düşünüyorum. Havsa, Edirne’nin son derece önemli bir ilçesi. Potansiyeli yüksek bir ilçesi. Gerek bulunduğu coğrafi konum, ulaşım ağlarına yakınlığı, yine tarımsal kapasitesi, hayvancılık konusundaki becerisi, yeteneği, kapasitesi, fabrikalar ve üretim tesisleri noktasında kendi ölçeğinde gelişim potansiyelini ortaya koymuş, her geçen gün ilerlemesini sürdürmüş önemli bir ilçemiz. Bizlerin, gerek Valiliğin gerekse kamu kurumlarının, belediyelerin temel önceliği, şehirlerimizi ve o şehirlerde yaşayan insanlarımızın gelecek projeksiyonunu hazırlamaktır. Kamu hizmetlerinin daha etkin, daha verimli, ekonomik koşullarda, vatandaşımızın ihtiyaç duyduğu anlarda sunulmasını sağlamaktır. Dolayısıyla bu noktada el birliği ile birlikte Havsa’nın geleceği noktasında çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Açılış töreninin ardından Havsa Belediyesi, Havsa Ziraat Odası ve Havsa Çiftçi Mallarını Koruma Başkanlığı tarafından düzenlenen şükür duası gerçekleştirildi.

Açılış törenine AK Parti Edirne Milletvekili Dr. Fatma Aksal, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Balcı ve Yenimuhacir Belediye Başkanı Mustafa Türker de katıldı.