Keşan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Yörük, dün yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde mezbaha ve kesimhanelerde başlatılan Modernizasyon ve Uyumluluk Planı çerçevesinde Keşan Belediyesi Mezbaha İşletmesini tadilata aldıklarını ve bu nedenle hayvan kesiminin geçici bir süreyle durdurulduğunu bildirdi.

ÇALIŞMALAR EN ÇOK 10 GÜN SÜRECEK

Şu an için işletmenin açık olduğunu belirten Yörük, şu bilgileri verdi: “Mezbahanın eksikleriyle ilgili daha önce Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne taahhüt verilmiş. Bu taahhütler zamanında yerine getirilmemiş. Biz verilen taahhütlerin yerine getirilmesi amacıyla kesimi durdurduk ve işletmeyi  Modernizasyon ve Uyumluluk Planı kapsamında tadilata aldık. Bu plan Türkiye genelinde tüm mezbahalarda uygulanıyor ve plan dahilinde mezbahalarda bulunan eksiklikler tamamlanıyor. Biz de işletmemizdeki eksikliklerin giderilmesi için Pazartesi gününden itibaren kesimi durdurduk. KTB Mezbaha İşletmesi’nde tadilat çalışmaları şu anda sürüyor. Tadilat çalışmalarını Keşan Belediyesi ile birlikte yaptırıyoruz. Çalışmalar yaklaşık 10 gün kadar sürecektir. Yenileme ve modernizasyon çalışmaları nedeniyle işletmemiz yaklaşık 10 gün hizmet veremeyecek. Mezbahanın kapanması diye bir şey yok. Bu tadilat kapsamında sakatat buzhanelerinin yapılması, fayansların değiştirilmesi gibi konular var”  

BAŞKAN ÖZCAN, MEZBAHANIN REHABİLİTE EDİLECEĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Öte yandan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, bir süre önce konuyla ilgili bir soruya verdiği cevapta, halen kullanılmakta olan mezbahadaki eksiklikleri tespit ettiklerini ve en kısa zamanda bir rehabilitasyon çalışması başlatacaklarını, hatta mevcut mezbahanın yanına daha büyük ve daha modern olmak üzere yenisini yapmayı da planladıklarını söylemişti.