SONGÜL KONAR

Dün, Belediye Meclis Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantı saat 15.00’te başladı. Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu başkanlığında ve belediye meclis üyelerinin yaptığı toplantıya AK Parti İlçe Başkanı Gürcan Kılınç ve CHP İle Başkanı Heves Yıldız da katıldı.

Toplantıya sunulan gündem maddeleri şöyle:

1. Keşan Atıksu Arıtma Tesisi yapımı ile ilgili Keşan Belediyesi ile Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü arasında ek protokol yapılması hususunun görüşülmesi, oy birliği ile kabul edildi.

2. Keşan Danişment Sahili Kanalizasyon projesi işinde kullanılmak üzere İller Bankası A.Ş.’den kredi alınması hususunun görüşülmesi, oy birliği ile kabul edildi.

3. Keşan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü İç Hizmet Yönergesi’nin görüşülmesi, oy birliği ile kabul edildi.

4. S.S.25 Nolu Şehiriçi Minibüs Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanlığı’nın öğrenci ücret tarifesinin yeniden belirlenmesi talebinin görüşülmesi, Eylül ayı meclis toplantısında gündeme yeniden gelinmesi oy birliği ile kabul edildi.

5. 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 20.maddesi gereğince meclis tatil ayının belirlenmesi hususunun görüşülmesi konusu, Ağustos ayında meclisçe tatil olması oy birliği ile kabul edildi.

6. 02.05.20119 Tarih ve 2019-64 sayılı Belediye Meclis Kararı ile İmar Komisyonu’na havale edilen Alparslan Görgülü’nün 607 ada, 42 numaralı parsele ilişkin plan değişikliği talebinin görüşülmesi konusu, oy birliği ile kabul edildi.

7. 02.05.2019 Tarih ve 2019-64 sayılı Belediye Meclis Kararı ile İmar Komisyonu’na havale edilen Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü Teknik İşler Dairesi Başkanlığı’nın 196 ada, 2-30 numaralı parsele ilişkin plan değişikliği talebinin görüşülmesi, oy birliği ile red edildi.

8. Doğu Bölgesi 4.Etap İlave ve Revizyon Uygulama İmar Planı’nda 18.Madde Uygulanması Ön araştırmasında DDOP ve KOP oranlarının % 40’ı aşması sebebiyle ilişkin İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün plan değişikliği talebinin görüşülmesi, oy çokluğu ile imar komisyonuna havale edildi.

9. TİCK- 1 plan notuna ilişkin İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün plan değişikliği talebinin görüşülmesi, konunun ayrıntılı incelenmesi için, imar komisyonuna bırakılması oy birliği ile kabul edildi.

10. Keşan çarşı merkez ticari bölgede ön bahçe çekme mesafesinin 5 metre olmasına ilişkin İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün plan değişikliği talebinin görüşülmesi konusu, oy birliği ile imar komisyonuna havale edildi.

11. Keşan-İpsala yolu üzeri sanayi alanı fonksiyonlarına ilişkin İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün plan değişikliği talebinin görüşülmesi konusu, konunun ayrıntılı incelenmesi için imar komisyonuna bırakılması oy birliği ile kabul edildi.

12. Süleyman Sayman’ın 800 ada, 1-2 numaralı parsellere ilişkin 20.05.2019 tarih ve 3973 sayılı plan değişikliği talebinin görüşülmesi konusu, oy çokluğu ile imar komisyonuna havale edildi.

13. Özevren Yem ve Gıda Sanayi Limited Şirketi’nin 611 ada, 117-109 numaralı parsellere ilişkin 14.05.2019 tarih ve 3684 sayılı imar planı değişikliği talebinin görüşülmesi konusu, oy birliği ile imar komisyonuna havale edildi.

14. Haluk Tuncel’in Yayla Sahili, 143 ada, 1 numaralı parsele ilişkin 30.05.2019 tarih ve 4317 sayılı plan değişikliği talebinin görüşülmesi konusu, oy birliği ile imar komisyonuna havale edildi.

15. Belediyeye ait Keşan Halk Ekmek Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin sermayesinin arttırılması hususunun görüşülmesi konusunda, sermaye arttırılması uygun görülerek, sermayenin 225 bine 500 bin eklenerek 725 bine artması oy birliği ile kabul edildi.

16. Belediye elinde mevcut olan Norm Kadrolarda değişiklik yapılmasının görüşülmesi konusu, oy birliği ile kabul edildi.

17. Keşan Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde faaliyet gösteren yetki belgeli araçların fiyat tarifelerinde değişiklik yapılması hususunun görüşülmesi konusu, plan ve bütçe komisyonuna havale edilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Toplantının sonunda ESTAB Başkanı Süleyman Gürsel Paçaman ve Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu 14 Haziran’da batırılacak Dev Uçak Batığı Projesine tüm halkı davet etti.